Abarth heeft zich voor de seizoenen 2015 en 2016 verbonden aan het Movistar Yamaha MotoGP-team. Abarth maakte dit jaar min of meer zijn comeback in de wereld van tweewielers. Het was in 1928 dat de jonge Carlo Abarth zijn eerste sportieve succes behaalde op een motorfiets. Het jaar daarop bouwde hij zijn eerste gepersonaliseerde motorfiets met het schorpioen-logo. Om het directe succes van de sponsordeal tussen Yamaha en Abarth te vieren, brengt Abarth de 595 Yamaha Factory Racing Edition op de markt.

In tegenstelling tot andere speciale seriemodellen van Abarth geldt voor de 595 Yamaha Factory Racing Edition geen gelimiteerde productie. De wegligging, stuurprecisie en rijdynamiek zijn naar een hoger niveau getild. Abarth voert het vermogen van de 1,4-liter T-Jet op van 140 naar 160 pk, monteert een luchtfilter van BMC en past de wielophanging en de dempers aan met Koni FSD-schokdempers en kortere Eibach-veren. Het Record Monza uitlaatsysteem zorgt voor de bijpassende soundtrack. Je kunt de Abarth Yamaha Factory Racing Edition bestellen in Bianco Gara (wit pastel), Grigio Pista (donkergrijs metallic), Grigio Campovolo (grijs pastel), Nero Scorpione (zwart metallic), Grigio Record (grijs metallic) en Podio Blue (blauw metallic). De 17-inch velgen zijn altijd matzwart.

In vermoedelijk het meest spectaculaire seizoen ooit van de MotoGP heeft het Movistar Yamaha MotoGP-team zowel de constructeurs- als rijderstitel in de wacht gesleept. Het Yamaha Factory Racing logo op de achterzijde is een ode aan het feit dat dit team sinds 2004 inmiddels zeven kampioenschappen heeft gewonnen en daarmee een van de succesvolste teams is in de MotoGP.

De Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition is per direct te bestellen bij de Abarth-dealer vanaf € 25.595. Er is al een Abarth vanaf € 20.710.