Full carbon modular helmet

EICMA
Op 7 november 2017 heeft AGV op EICMA de helm gepresenteerd die nog niet bestond, een helm met alle prestaties van een integraalhelm plus het comfort van een systeemhelm: AGV SPORTMODULAR.

Veiligheid
AGV SPORTMODULAR is de eerste systeemhelm die volledig van carbon is gemaakt. Het impact vermogen van de SPORTMODULAR is daarmee gelijk aan AGV Pista GP R, de helm waarmee we MotoGP coureurs beschermen. Naast de carbon buitenschaal komt dit door 5 verschillende dichtheden van de binnenschaal. Het vizier zit met metaal vast aan de helm en heeft een ongekend impactvermogen. Er wordt gebruik gemaakt van een titanium dubbel-D sluiting voor optimale veiligheid en de vorm van de schaal zorgt voor kleine kans op gebroken sleutelbenen.

Comfort buiten
De helm komt in 3 buitenschalen voor de kleinst mogelijke helm per maat. Door het gebruik van carbon is het gewicht van de helm 1295 gram (+/- 50 gram). De aerodynamica van de helm is uitgebalanceerd zodat er geen druk is bij 130 km/h. De beluchting zit op kin, voorhoofd en achterkant waarbij de laatste ook als spoiler dienst kan doen. De nek rand is waterdicht en voorzien van reflectie.

Comfort binnen
Het vizier is optisch level 1 en voorzien van een Max Vision 120 Pinlock lens. Het zicht van de helm is ongekend met 85 graden verticaal, en 190 horizontaal. Er is ruimte gemaakt voor brildragers en het interieur is drukvrij tijdens het rijden. De bovenkant van dit interieur kan omgedraaid worden, waar er een warme en koude kant is voor elk seizoen. SPORTMODULAR is voorzien van een drie staps geïntegreerd zonnevizier, en voorbereidt op communicatiesystemen waarvan de aankondiging van een SPORTMODULAR communicatie set van de marktleider op dit gebied aanstaande is.

www.motomind.nl