Voor de Vespa PX 125/150 zijn er van Polini nieuwe aluminium cilinderkits verkrijgbaar in twee uitvoeringen.

Sterke punten van deze nieuwe Polini kit:

– Ø 63 mm cilinder met de opnieuw ontworpen poorten ter verbetering van de gas flow. Verkrijgbaar met een standaard slag van 57mm. Deze geeft de 178cc cilinder meer koppel onderin of je kiest voor de meer “racy” 187cc uitvoering met de verhoogde slag van 60mm. Voor de set met de 60mm slag is er een geheel nieuwe krukas ontworpen. De cilinder is luchtgekoeld maar door het gebruik van aluminium en de nieuw gebruikte koelvinnen zorgen er voor dat de temperatuur langer laag blijft.

– De cilinderkop is voorzien van twee bougie gaten. De originele plaatsing aan de zijkant zorgt voor een gemakkelijke plaatsing of de “ racing” centrale opening voor de beste prestaties.

– Polini heeft de cilinder voorzien van extra aansluitpunten om de compressie te waarborgen. En de koppakking is geproduceerd van gesiliconiseerd staal (niet aanwezig op de originele cilinder) om de beste afdichting te verlenen.

– De cilinder en cilinderkop sluiten dankzij de centreer pennen perfect aan.

– Het uitlaatspruitstuk is gefreesd uit één blok en heeft 4 aansluitingen. Deze is versterkt, optimaliseert de afvoer van de uitlaatgassen en verbeterd tegelijkertijd het motor koelsysteem.

Kijk voor meer informatie op de website van Polini

.