Een nieuw tijdperk breekt aan voor Aprilia. Op een volledig nieuwe technische basis, gevormd door de gloednieuwe parallelle 660cc-tweecilinder van 100pk (ook verkrijgbaar als A2-uitvoering), ontwikkelt zich een generatie van lichte en krachtige motorfietsen met een gewaagde en technologisch zeer geavanceerde lijn. Het betekent de terugkeer naar de middelzware motoren en het rijplezier van alledag.

De Aprilia RS 660 is de eerste van een gloednieuwe reeks motorfietsen, het antwoord op de behoefte van de nieuwe generaties naar leuke, makkelijke en bevredigende motoren die spannend zijn op de weg maar ook bij uitstapjes op het circuit. De RS 660 is een moderne interpretatie van het concept van sportiviteit en legt de nadruk op een uitstekende vermogen/gewichtsverhouding om sterke, maar goed hanteerbare en daarom voor iedereen toegankelijke emoties op te roepen. Beginnend bij de stijl is al een onmiskenbare motor, want de technologisch en stilistisch futuristische waarden van Aprilia vinden we van oudsher ook in de kleurstellingen.

Aprilia brak als eerste fabrikant het zwart en rood monopolie met de fantastische kleuren van de jaren 90 en pakt nu zijn stilistische leiderschapsrol weer op met het debuut van de kleur Acid Gold voor de RS 660. Een in de motorwereld nooit eerder vertoonde kleur die de meest actuele sportiviteit interpreteert en nieuwe criteria formuleert voor de sportieve stijl van high-performance motorfietsen.

Aprilia heeft een unieke geschiedenis voor wat betreft de graphics en kleurstellingen en is met zijn stilistische keuzes altijd een trendsetter geweest. Geheel in lijn met deze traditie en het streven naar het, ook vanuit een grafisch oogpunt, grootste onderscheid, is het kleurengamma van de Aprilia RS 660 nu uitgebreid met het originele Acid Gold, de beste kleur om het dynamische en jonge karakter van de RS 660 te presenteren en de ontwerpkarakteristieken van de nieuwe Aprilia nog verder te onderstrepen. De Aprilia RS 660 is beschikbaar in twee andere grafische varianten: Lava Red dat duidelijk wordt overheerst door kleuren die deel uitmaken van Aprilia’s sportieve erfgoed. De combinatie van paars en rood is een eerbetoon aan de RS 250 in de Replica Reggiani-versie van 1994 – de laatste echte sportmotor uit het tijdperk van de tweetaktmotoren en nog steeds enorm geliefd bij de motorrijders en zeer gewild door verzamelaars. De tweede variant Apex Black wordt gekenmerkt door een total black look, die ook allang onderdeel is van de sportgeschiedenis van Aprilia, en waarop de vele felrode referenties extra krachtig uitsteken.

De Aprilia RS 660 is ook verkrijgbaar met een 95 pk motor met mogelijkheid tot begrenzing, waarop alle andere technische kenmerken ongewijzigd blijven en die dus ideaal is voor de beginnende rijders met een A2-rijbewijs

De Aprilia RS 660 heeft een prijs van €12.450 (BE €11.050) inclusief 21% BTW  en wordt in november/december 2020 bij de dealers verwacht.