Het wordt een goedgevuld 2023 voor liefhebbers van Aprilia: van de mooiste circuits tot het zand van de woestijn, van het huldigen van kampioenen tijdens de Aprilia All Stars 2023 tot het ontdekken van nieuw talent met het SP 250 kampioenschap en de RS 660 Trofee. De exclusieve Aprilia Pro Experience blijft een droom: het circuit op met de grootste kampioenen uit de geschiedenis van Aprilia, om zelf de competitieve geest van dit Italiaanse merk te ervaren.

Bij de traditionele opening van het motorseizoen speelde Aprilia een hoofdrol met een ruimte die geheel gewijd is aan de passie voor sportieve motoren van dit merk uit Noale. In deze ruimte kunnen motorliefhebbers kennismaken met het zeer rijke aanbod van activiteiten die in 2023 zijn gepland: van de mooiste circuits in Italië tot het zand van de woestijn, Aprilia biedt ervaringen voor alle smaken en niveaus. En halverwege deze overvolle agenda vol evenementen vindt het hoogtepunt van het seizoen plaats: het festival Aprilia All Stars op het Misano World Circuit, op zaterdag 27 mei. Een onvergetelijke dag vol entertainment, waarbij het publiek de echte hoofdrolspeler is. Een dag om een van de meest succesvolle merken in de motorwereld te vieren: haar geschiedenis, haar motoren, haar kampioenen van vandaag, gisteren en die van de toekomst. De toegang tot het festival is zoals altijd gratis, met nieuwe activiteiten in de paddock en de traditionele afsluitende parade voor Aprilia-eigenaars.


Aprilia Racers Days: het circuit op met de beste modellen van Aprilia

Ook in 2023 vinden de Aprilia Racers Days weer plaats. Tijdens deze unieke evenementen kunnen liefhebbers al jaren de kwaliteiten van de prachtige racemonsters uit Noale in hun natuurlijke omgeving ervaren, namelijk op de meest fascinerende circuits. De deelnemers hebben de beschikking over de serie Aprilia V4 Factory en de krachtige en opwindende RS en Tuono 660 Factory. Tijdens elk evenement in Italië staan de Exclusive Ride-rondes op het programma, waarbij het circuit volledig ter beschikking staat van allen die zich hebben ingeschreven, evenals de rijcursussen met de Riding Academy. De cursussen worden op twee niveaus gegeven door gekwalificeerde instructeurs van de Italiaanse motorfederatie om de rijvaardigheid van de deelnemers te verbeteren. Agenda en inschrijven op de website aprilia.com.


De geheimen van de grote kampioenen in de exclusieve Aprilia Pro Experience

Aprilia Pro Experience is een exclusieve rijervaring voor een zeer beperkt aantal deelnemers, die een dag op het circuit met Aprilia-kampioenen willen beleven. Het is de kans waar alle sportieve motorrijders altijd van gedroomd hebben: samen met enkele grote kampioenen van de motorsport op het circuit rijden, hun lijn volgen, van hun suggesties leren om te begrijpen hoe je de motor optimaal kunt benutten om sneller en veiliger tussen de kerbs te racen. De cursussen worden gegeven op de geraffineerde en krachtige Aprilia RSV4 Factory, wat garant staat voor een onvergetelijke dag.
De evenementen zijn gepland op de beroemdste circuits ter wereld: de agenda is binnenkort op aprilia.com te vinden.


Tuareg Experience: avontuur en vermaak offroad

De Tuareg Experiences zijn in 2022 opgezet in samenwerking met Enduro Republic – een referentiepunt voor alle motorliefhebbers die graag offroad rijden – en worden in 2023 voortgezet met activiteiten die motorrijders op een leuke en boeiende manier in contact te brengen met de wereld van de Aprilia Tuareg 660.
Deelnemers kunnen met de op de Aprilia Tuareg 660 kiezen uit drie activiteiten op verschillende technische niveaus tijdens de Tuareg Experience: Tuareg Training, Tuareg Freeride en Tuareg Bivouac.
Het vertrekpunt is het Tuareg House, een volledig aan de Tuareg gewijde omgeving met als centraal punt een vakkundig gerenoveerde oude smederij in het dorp Grazzano Visconti in de streek van Piacenza. Vanaf deze strategische positie kunnen vele tochten worden gemaakt op verschillende soorten terrein, waardoor de dynamische kwaliteiten van de Tuareg 660 goed tot hun recht komen.
Dit jaar is de formule verrijkt met spannende ‘fly & ride’-reizen. De eerste is gepland van 24 februari tot 5 maart, 10 dagen op asfalt, circuits en offroad in het verbluffend mooie landschap van Zuid-Marokko.


Nieuws over de ‘School der kampioenen’ van Aprilia

Aprilia Racing onthulde ook het nieuws over de twee kampioenschappen die zijn opgezet om de groei van jonge talenten te begeleiden: het Italiaanse FMI Aprilia Sport Production Championship, de competitie voor meisjes en jongens vanaf 12 jaar op de Aprilia RS 250 SP. Deze motor is door Aprilia Racing ontwikkeld en wordt door haar technische partner Ohvale geproduceerd. De competitie richt zich vooral op het talent van de rijder en minder op het preparatieniveau van de motor. Het project wordt internationaal geprezen en vormt de basis van de North America Talent Cup, een serie die in 2022 in het leven is geroepen als onderdeel van het programma ‘Road to MotoGP’. In het seizoen 2023 zal de overgang plaatsvinden naar één klasse met de meest geavanceerde versie van de RS 250 SP.
De tweede stap van Aprilia’s ‘School der kampioenen’ is de Trofee RS 660: na twee jaar van groei geeft de formule meer ruimte aan privéteams die de RS zelfstandig kunnen beheren en zo de ontwikkeling van hun rijders kunnen stimuleren in het zadel van een educatieve, krachtige motor met lage gebruikskosten.

Kijk voor informatie op aprilia.com