Ruim boven een half miljoen bezoekers, een vlekkeloze organisatie zonder incidenten, tevreden exposanten en overtuigend positieve feedback van onze bezoekers… meer kan een salonorganisator echt niet wensen! Automobielfederatie FEBIAC krijgt dan ook heel tevreden terug op de 94ste editie van de Brussels Motor Show. Vanaf de start van het Salon, op 12 januari, tot de sluiting zondagavond om 19u, zullen bij benadering 555.000 auto- en motorliefhebbers een bezoek hebben gebracht aan het grootste evenement van ons land. Dat zijn er weliswaar zowat 4% minder dan bij de vorige recordeditie in 2014, maar het blijft een verbluffend aantal dat organisator FEBIAC en de exposanten tot grote tevredenheid stemt.

De condities waarin dit Salon werd georganiseerd, waren niet gemakkelijk: de terreurdreiging noopte de organisatie tot extra veiligheids- en controlemaatregelen en heeft vast ook wel een aantal bezoekers weerhouden om naar Brussels Expo te komen. Onterecht trouwens, dankzij een aangepaste ontvangst- en controle-infrastructuur én door het inzetten van vele tientallen extra stewards en bewakingsagenten, werd niet enkel de veiligheid en het comfort van elke bezoeker gegarandeerd, maar waren wachttijden aan de ingang ook zo goed als onbestaande.

Toch is organisator vooral heel tevreden over de eens te meer zeer grote interesse van het publiek voor dit salon. “De maatregelen die we als organisator getroffen hebben om niet enkel de veiligheid en de controles te verbeteren maar ook het comfort van onze bezoekers te waarborgen, hebben zeker hun vruchten afgeworpen”, stelt Pierre Lalmand, directeur-generaal van het Salon . “Wij hopen dat het succes van het Salon het imago van Brussel opnieuw herstelt. Maar in de eerste plaats hopen wij dat onze bezoekers overtuigd zijn geraakt van de inspanningen van de auto- en motorconstructeurs om steeds betere, schonere en veiligere voertuigen te bouwen. Het aantal innovaties dat op dit Salon te ontdekken viel, was immers indrukwekkend.” Het succes van het voorbije Salon, gekoppeld aan de aantrekkende markt en de lage krediettarieven, doet ook onze exposanten met vertrouwen het jaar aanvatten.

FEBIAC geeft u alvast graag afspraak voor de 95e editie van het Automobielsalon van Brussel dat van 12 tot 22 januari 2017 zal worden georganiseerd. Met zoals steeds in een oneven jaar de focus op vrijetijdsvoertuigen, lichte vrachtvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers.