Bihr heeft het bedrijf Race FX ingelijfd. De redenen voor deze overname zijn het verkrijgen van een vastere voet aan de grond in het Verenigd Koninkrijk en een grotere, snellere verspreiding van producten op Britse bodem.

Bihr, Samantha Irwin en Paul Irwin maken vandaag bekend dat ze een overeenkomst hebben gesloten en ondertekend waardoor Bihr voor 100% eigenaar is van Race FX. Race FX, gevestigd in Blackburn, is een toonaangevende B2B-distributeur van Onderdelen & Accessoires voor motorfietsen en motorkleding, met de nadruk op het off-road segment in het Verenigd Koninkrijk. Het doel van de transactie is het verkrijgen van een betere toegang tot de Britse off-road distributiemarkt. Daarnaast moet de overname zorgen voor een aanvulling van Bihr’s huidige status met MotoDirect als specialist in het Britse straatsegment.

Logistiek platform

Ook zal Race FX fungeren als logistiek platform om de distributie van Onderdelen & Accessoires in het VK op te starten. Hier zal in de komende weken mee begonnen worden.

‘Race FX en Bihr passen naadloos in en bij elkaar’, vertelt Paul Irwin, voormalig eigenaar van Race FX. ‘Zo hebben Race FX en Bihr een aantal identieke merken in hun portfolio’s; Race FX voor het Verenigd Koninkrijk en Bihr op het continent. Bovendien maakt deze transactie een volledige toegang mogelijk tot de Britse distributiekanalen in zowel het off-road- als straatsegment. Dit is geweldig nieuws voor onze klanten en toeleveranciers en ik zie nu al uit naar een druk en actief jaar.’

Gouden gelegenheid

‘Dat we Race FX welkom mogen heten in de Bihr-groep is voor ons een gouden gelegenheid om serieuze stappen te maken in onze ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk’, voegt Christophe Piron, CEO van Bihr, eraan toe. ‘Naast de 34 merken die Race FX en MotoDirect momenteel in het Verenigd Koninkrijk leveren, heeft het Brand & Product-team van Bihr afgelopen jaar hard gewerkt om de distributie van 150 extra merken in het VK in goede banen te leiden’.

Partnership

‘We zijn helemaal in de wolken met de partnership met Race FX’, zegt Terry Birtles, Country Manager van Bihr UK. ‘De expertise van de onderneming in Off-road kleding en Onderdelen & Accessoires is van cruciaal belang voor ons. In de komende weken zullen we het magazijn in Blackburn aansturen om de nieuwe artikelen voor het VK te introduceren.’