De plannen voor de BMW Motorrad International GS Trophy 2020 krijgen steeds meer vorm. Het grootste nieuws is dat BMW Motorrad de BMW F 850 GS heeft gekozen als de wedstrijdmotorfiets voor de zevende editie, die in Nieuw-Zeeland plaatsvindt. BMW Motorrad maakt ook bekend dat de komende editie van de International GS Trophy plaatsvindt van 9 tot en met 16 februari 2020. Voor het eerst is de route geen lus; zowel het Noordereiland als het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland zijn in de route opgenomen. Ondertussen hebben Nederland en Argentinië de lijst van bevestigde teams aangevuld.

De motorfiets.
Het grootste nieuws is dat na drie edities met de BMW R 1200 GS gereden te hebben, de de nieuwe BMW F 850 GS de gekozen wedstrijdmotorfiets voor 2020 is. Die is in 2018 geïntroduceerd en is de natuurlijke opvolger van de F 800 GS die in 2008 werd geïntroduceerd.

De BMW F 850 GS is perfect geschikt voor de omstandigheden in Nieuw-Zeeland. Dankzij zijn voor offroad geschikte combinatie van 21- en 17-inchwielen en pittige 70 kW (95 pk) sterke motor heeft de BMW F 850 GS de wendbaarheid die nodig is voor het ongelooflijk gevarieerde en vaak technische terrein dat beide eilanden bieden.

De BMW F 850 GS is een zeer moderne middengewicht Adventure motorfiets, die voortbouwt op de sterke punten van de F 800 GS en voorzien is van de nieuwste technologische ontwikkelingen. De GS Trophy rijders zullen de nieuwe elektronische hulpmiddelen, zoals de laatste generatie ABS, rijmodi en Automatic Stability Control, waarderen. Ook zullen zij de integriteit van het unieke monocoque brugframe-ontwerp op prijs stellen, net als de veiligheid van de kruislings gespaakte aluminium wielen met banden zonder binnenband en niet te vergeten het karakter van de nieuwe 90º offset parallelle tweecilindermotor, die nu zowel krachtiger als soepeler is dan zijn voorganger.

Datum.
Net zo belangrijk: BMW Motorrad heeft bekendgemaakt wanneer de zevende editie van de International GS Trophy plaatsvindt: van 9 tot en met 16 februari 2020. Net als in de editie in Mongolië betekent dat een achtdaagse competitie, waarmee rekening is gehouden met de afstanden en de enorme logistieke operaties die deze editie met zich meebrengt.

De route.
De route van de International GS Trophy blijft altijd een goed bewaard geheim, maar BMW Motorrad maakt alvast twee van de belangrijkste aspecten bekend, omdat die het enthousiasme voor de GS Trophy alleen maar zal vergroten:

  1. Voor het eerst is de route een echte reis van A naar B, terwijl alle voorgaande edities een rondrit waren met het start- en eindpunt op dezelfde plaats.
  2. De route doet zowel het Noordereiland als het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland aan! Voor iedereen die Nieuw-Zeeland kent, is dat geweldig nieuws, want de twee eilanden bieden zeer verschillende omstandigheden. Daarom mag geen van beide eilanden worden gemist!

Nieuw teams.
Sinds het laatste nieuwsbericht hebben teams uit Nederland en Argentinië zich ingeschreven voor de International GS Trophy 2020! Dat betekent dat er in 2020 deelnemers zijn uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Nederland die voor het eerst meedoen, terwijl een Scandinavisch team een comeback maakt in het evenement.

Follow The Trails
Net als eerder – na de Trophy’s in Thailand (2016) en Mongolië (2018) – zijn de ongelooflijk succesvolle ‘Follow The Trails’ tours beschikbaar na afloop van de internationale GS Trophy 2020. Dit biedt iedere GS fan de mogelijkheid om de route die de deelnemers hebben gevolgd en de belevenissen die ze hebben gehad, ook zelf te ervaren. De motorfietsen zijn de originele GS Trophy machines die zijn gebruikt tijdens het evenement en ook de routes zijn precies die van het evenement. De tours worden begeleid door offroad-instructeurs van BMW Motorrad en het ondersteuningsteam, medici en alle accommodaties plus voedsel en benzine zijn inbegrepen. Meer details over de ‘Follow The Trails’-tours worden binnenkort bekendgemaakt.

International GS Trophy 2020: website en video online.
Net als bij iedere editie is ook nu een speciale website ontwikkeld om de deelnemers meer informatie te verstrekken en om contact te houden met hun lokale qualifiers. Ook is de website een bestemming voor GS liefhebbers die meer willen weten over dit fascinerende evenement en de deelnemers willen volgen – en leren kennen.

Ook is een opwindende nieuwe teaservideo gemaakt voor deze editie, die de look and feelvan Nieuw-Zeeland voor de Internationale GS Trophy Oceania 2020 benadrukt. Bekijk de video hier.

www.bmw-motorrad.nlwww.bmw-motorrad.be