Met de Concept CE 02 presenteert BMW Motorrad, net na de CE 04 een week voorafgaand aan de IAA Mobility 2021 een nieuwe interpretatie van slimme stedelijke mobiliteit. Het elektrische concept is geen klassieke motorfiets of scooter, maar een spannende en zeer emotionele vorm van mobiliteit.

“Op het eerste gezicht is er weinig typisch BMW Motorrad aan Concept CE 02 – het is iets volledig nieuws. Dat is ook waar we naar willen streven. We willen pioniers zijn. Met eerdere projecten hebben we bewezen dat we dat kunnen. Concept CE 02 heeft nieuwe proporties en moderne vormen voor stedelijke mobiliteit op twee wielen. Bovendien wilden we een nog niet eerder getoonde mate van innovatief design. Een gemakkelijk gebruik was belangrijk, maar boven alles was het emotionele component cruciaal, samen met rijplezier”, legt Edgar Heinrich, Head of Design BMW Motorrad, uit.

BMW Motorrad Concept CE 02
Met zijn compacte afmetingen en jeugdige proporties spreekt de BMW Concept CE 02 een nieuwe doelgroep aan: mensen van 16 jaar en ouder, die nog niet eerder op een motorfiets hebben gereden maar wel open staan voor nieuwe ervaringen en slimme technologie. Die vooral mobiliteit willen combineren met plezier.
De BMW Motorrad Concept CE 02 is een lichtgewicht elektrische tweewieler die slechts 120 kg weegt en daarmee ideaal is voor in de stad. Hij heeft een hoge fun factor en is tegelijkertijd geschikt voor doelgericht maar stijlvol forenzen. Het vermogen van 11 kW (15 pk) en het volledige koppel zijn vanaf stilstand beschikbaar voor een snelle acceleratie bij stoplichten. Een topsnelheid van 90 km/h en een actieradius van 90 km maken het eenvoudig om – zelfs in druk verkeer – van A naar B te komen.

BMW Motorrad Concept CE 02

Hoogwaardige details.
Het puristische design is voorzien van hoogwaardige details en technische verfijningen. De koplamp bestaat uit een vierkante, zwarte lichtunit met vier afzonderlijke LED elementen. Het achterlicht bestaat uit twee kleine, doorzichtige LED armaturen die links en rechts achteraan de buddyseat zijn bevestigd. Een klein kleurenscherm aan het stuur is voorzien van basisfuncties en is verbonden via een zichtbare, opzettelijk nadrukkelijk aanwezige kabelboom. Samen met de schijfwielen en de enkelzijdige swingarm benadrukken elementen zoals de aandrijfriem, het stuur en de voorvork het stedelijke, moderne karakter van het concept tot in detail.

BMW Motorrad Concept CE 02

BMW Motorrad heeft de berijdersuitrusting vrijwel volledig geproduceerd in samenwerking met regionale experts en toeleveranciers in Duitsland.

Technische gegevens van de BMW Motorrad Concept CE 02.
Batterij: geen specificaties
Vermogen: 11 kW (15 pk) voor rijbewijs A1 (ECE)
Max. snelheid: tot 90 km/h
Actieradius: ongeveer 90 km (WMTC)
Wielen: 15 inch schijfwielen voor en achter
Hoogte buddyseat: 730 mm
Leeggewicht: ongeveer 120 kg

Meer info en alle modellen bekijk je HIER