Cardo Systems, Midland en Uclear hebben gezamenlijk de lancering aangekondigd van de ‘Open Bluetooth Intercom’ (OBI) – een open, Bluetooth Intercom systeem, die naadloze¬† Bluetooth Intercom connectiviteit mogelijk maakt tussen de drie merken.¬†

OBI

Het partnerschap zal helpen om veel van de frustraties die men ervaart met traditionele ‘universeel verbonden’ apparaten te overwinnen, en een nieuw tijdperk van aanzienlijk verbeterde communicatie-ervaring tussen de merken te bevorderen.

Hoewel ‘universele connectiviteit’ het koppelen tussen communicatie van verschillende merken mogelijk maakt, is de ervaring voor gebruikers vaak inferieur in vergelijking met wanneer ze verbonden zouden zijn met een apparaat van hetzelfde merk. Het koppelingsproces is vaak complex, eerdere verbindingen worden vergeten en het is niet altijd mogelijk om parallel aan de intercomverbinding telefoongesprekken te voeren of naar muziek te luisteren. Al deze uitdagingen worden overwonnen met de introductie van de ‘Open Bluetooth Intercom’ overeenkomst.

Sprekend namens de partners legt Shachar Harari, VP Business Development van Cardo Systems, uit: “Na de lancering van onze ‘Universele Communicatie Oplossing’, is de aankondiging van onze ‘Open Bluetooth Intercom’ een verdere bevestiging van onze toewijding om motorrijders te voorzien van de beste oplossingen om te communiceren tijdens het rijden. Dankzij de nieuwe samenwerking kunnen motorrijders genieten van naadloze Bluetooth intercom connectiviteit tussen alle merken en zal de penetratie van communicatieoplossingen onder motorrijders wereldwijd verder worden bevorderd.”

Open Bluetooth Intercom’ beschrijft verschillende uitbreidingen van het ‘Bluetooth Handsfree Profile’, ontworpen voor directe duplexcommunicatie tussen Bluetooth-apparaten – waardoor de interoperabiliteit van verschillende partnerschapsmerken op de Bluetooth-communicatiemarkt wordt verbeterd, wat betekent dat motorrijders het niet langer met collega-motorrijders eens hoeven te worden over een aan te schaffen merk.

OBI wordt ondersteund op de volgende 2022 lijnen van Cardo: Spirit, Freecom X, en Packtalk lijn en is beschikbaar via over-the-air update.