Sinds 2017 ontvangt de Moto Guzzi Experience deelnemers op de tweecilinders uit Mandello om op avontuur te gaan over prachtige wegen en langs plaatsen die authentieke emoties oproepen voor alle motorrijders die houden van de geur van asfalt, van de natuur, van het ontdekken van het territorium en de vriendschap die ontstaat tussen reisgezellen.

Eerste Episode
De eerste episode is gepland voor 16 t/m 25 april op twee eilanden die voor alle motorrijders een begrip zijn: Corsica en Sardinië. Van 7 tot 15 mei gaan we een ander eiland met een rijke geschiedenis ontdekken, Kreta. In het weekend van 27 tot 30 mei is het de beurt van de magnifieke onverharde wegen van Toscane, een etappe waarin het hele motorpark uit Moto Guzzi V85 TT’s zal bestaan. Ook voor de Balkan (van 18 t/m 25 juni) en Noord-Afrika staan twee avontuurlijke belevenissen gepland: van 15 t/m 24 oktober in Tunesië, en van 24 december t/m 8 januari 2023 in Marokko.

Op de webpagina van motoguzzi.com kunt u zich nu aanmelden voor de Moto Guzzi Experience 2022, waarvan de evenementenkalender dit jaar nog boeiender en spannender is.

Rally Noordkaap
U ziet het: een rijk programma, dat volslagen uniek wordt door de toevoeging van een route die inmiddels symbool is geworden voor motorreizen, een bestemming waar elke hartstochtelijke motorrijder ten minste éénmaal in zijn leven het stuur op wil richten: de mythische rally naar de Noordkaap die in 1928 op de kaart werd gezet door Giuseppe Guzzi, de broer van oprichter Carlo, op de Moto Guzzi GT 500 Norge.

Experience 2022
Zo ontstond de meest exclusieve en sensationele etappe van de Moto Guzzi Experience 2022, de “Eeuwfeestreis” – oorspronkelijk gepland voor 2021 en daarna uitgesteld vanwege de Covid-19-pandemie – om de fatale coördinaten 71° 10′ 21″, Nordkapp, op de meest meeslepende, zorgeloze en authentieke wijze te bereiken: in het zadel van een motorfiets “made in Mandello”. 27 dagen “on the road”: van 16 augustus t/m 11 september, om samen met andere Guzzi-enthousiasten te genieten van de prachtige landschappen van Noord-Europa. Een unieke ervaring die alleen maar kan eindigen in de fabriek van Mandello del Lario, precies tijdens de GMG – de Moto Guzzi Werelddagen – midden in het feestgedruis ter viering van de eerste 100 jaar van de Adelaar.

Tijdens elke etappe van de Moto Guzzi Experience krijgen de deelnemers de kans om te genieten van de vernieuwde Moto Guzzi V7- en V85 TT-modellen – de laatste ook in de Travel-uitvoering.

De nieuwe Moto Guzzi V7 is gegroeid naar een cilinderinhoud van 850 cc, en is nu krachtiger, comfortabeler, beter uitgerust en verfijnd, zonder ook maar iets te hebben verloren van het oorspronkelijk karakter, de authenticiteit en het gemak die hem zo succesvol maakten. Bekijk onze eerdere TEST
De Moto Guzzi V85 TT, de klassieke reis-enduro verhoogt het rijplezier dankzij de beter presterende en leukere Euro 5-motor en het hogere koppel bij de lage en middelhoge toerentallen.

Voor de deelnemers hebben we de speciale alles inclusief formule bevestigd, een van de vele redenen voor het succes van de Moto Guzzi Experience: het toeristisch pakket omvat volpension overnachtingen met lunches langs de routes en diners op de aangegeven locaties, het gebruik van de motorfietsen, brandstof en elke vorm van assistentie tijdens de reis. Bekijk een eerdere TEST van de V85 TT Travel.
Alle motorrijders
De Moto Guzzi Experience richt zich niet alleen op de trouwe Guzzi-enthousiasten van The Clan – de officiële Moto Guzzi-community met 45.000 leden die haar leden exclusieve voordelen biedt – maar is open voor alle motorrijders die zich aangetrokken voelen door de wereld van de Adelaar uit Mandello.

Meer informatie vindt u op de website van Moto Guzzi, www.motoguzzi.com, en op de site van de community The Clan: theclan.motoguzzi.com.

Voor meer informatie en registraties: motoguzzi@motoguzziexperience.com