Om de komst van 2022-demomodellen in z’n groeiende dealernetwerk te vieren, organiseert Zero Motorcycles op 11 en 12 juni een regionaal demoweekend om Belgische, Nederlandse en Luxemburgse motorrijders de kans te geven om zijn bekroonde, volledig elektrische motorfietsen te ervaren.

Tijdens het Dealer Demo Weekend Benelux stellen alle erkende dealers van het Amerikaanse merk hun MY22 demonstratiemodellen ter beschikking, zowel voor potentiële klanten als voor nieuwsgierige motorrijders die graag eens elektrisch motorrijden willen uitproberen.

Over het Dealer Demo Weekend Benelux zegt Erik Huisinga, Benelux Country Manager van Zero, het volgende: “Demo’s en ervaringsgerichte evenementen zijn een belangrijk onderdeel van wat wij doen, dus we zijn blij dat we onze dealers kunnen steunen bij het organiseren van dit Dealer Demo Weekend Benelux. Elektrische motorfietsen moet je ervaren om ze te geloven. Mensen zullen geen elektrische motorfiets kopen voordat ze er een in actie hebben gezien. En dus is het belangrijk om iedereen de kans te geven om een voorproefje te krijgen. Deze evenementen zijn bedoeld om zoveel mogelijk rijders kennis te laten maken met elektrische motorfietsen, om ze een idee te geven van wat onze producten inhouden en ze te helpen beslissen of ze klaar zijn om over te stappen. Zo begrijp je meteen waar onze motoren allemaal om draaien en welke sensaties ze geven.”

De modellen die beschikbaar zijn tijdens het Dealer Demo Weekend Benelux zijn onder andere de top of the line Zero SR/S, de vernieuwde Zero SR en de lichtgewicht supermoto Zero FXE. Die laatste bestaat ook in een versie gelimiteerd tot 11 kW – net zoals de Zero S en Zero DS. Zo kunnen motorrijders met het A1-rijbewijs of rijders met enkel een B-rijbewijs[1] elektrisch motorrijden ervaren.

De beschikbare modellen verschillen van dealer tot dealer. Om zeker te zijn, raadt Zero Motorcycles Benelux aan contact op te nemen met hun lokale Zero-dealer om de openingstijden te bevestigen en vooraf een plaatsje te reserveren. Al zijn er uiteraard ook mogelijkheden op basis van het principe ‘first come, first served’

Meer info zeromotorcycles.com

[1] Enkel in België & mits voldaan aan voorwaarden