2023 markeert de 40e verjaardag van de Yamaha Ténéré, en voor de nieuwste generatie is er een Stage 1 en een Stage 2 DNA High Performance Filter beschikbaar. In het kort: schonere lucht en meer vermogen, met twee verschillende opties.

Stage 1: Plug & Play

Stage 1 kits zijn ontwikkeld om enkel het originele filter te vervangen. Door het originele filter van de Ténéré te wisselen voor een DNA filter wordt er een optimale filterefficiëntie van 98-99% verkregen, oftewel: schonere lucht en geen stof of vuil meer in de airbox. Het filter zorgt daarnaast voor een toegenomen airflow van 36,35%. Dit zorgt voor een soepeler lopende motor en merkbaar meer vermogen.

Stage 2: Een stap er bovenop

De Stage 2 kit voor de Ténéré 700 combineert het DNA Stage 1 filter met een vervanging van de originele airbox cover voor een CNC gefreesde DNA airbox cover. Deze combinatie zorgt voor dezelfde filterefficiëntie, maar de airflow toename is significant hoger: wel 179.76 % ten opzichte van het origineel!

Verkoopadviesprijzen incl. BTW

Stage 1 inlegfilter: €82,28
Stage 2 airbox cover: €88,33
Stage 2 Combo kit (filter & airbox cover): €163,35

Schoner voor je motor, schoner voor het milieu

Dankzij de extreem hoge filterefficiëntie zorgen DNA filters voor een schonere motor, en dus minder kans op motorschade. Daarnaast dragen de filters bij aan een schoner milieu, doordat de producten de levensduur van de motor meegaan. Nooit meer een filter vervangen; een eenvoudige reinigingsbeurt volstaat.

Meer informatie

DNA Filters zijn beschikbaar via de beter gesorteerde dealers. Voor vrijwel alle motoren is er een filter beschikbaar, of is deze in ontwikkeling. Meer informatie over het DNA assortiment binnen MDI is te vinden via https://www.mdi-online.nl.