Bezit is uit, delen is in. Daarom introduceert emco e-scooters op de vakbeurs Ecomobiel het deelsysteem scooter-sharing. Bij scooter-sharing huurt de consument of de professionele gebruiker een e-scooter, bijvoorbeeld de emco NOVA. Het huren is financieel aantrekkelijk en exact afgestemd op de tijd (minuut). Hoe in Europa te huren? Via een handige app. Via wie? Via een aantal omvangrijke Europese verhuurbedrijven. Deze verhuurbedrijven zullen op de vakbeurs Ecomobiel bekend worden gemaakt.

Een bedrijf dat sinds een maand gebruik maakt van scooter-sharing in Antwerpen, is het Belgische bedrijf Scooty. Dit lijkt een succes te worden want een maand na de lancering zijn er al meer dan 500 gebruikers. De e-scooters staan verspreid in de binnenstad en hoeven niet teruggebracht te worden naar vaste standplaatsen. Voorlopig zijn er 25 e-scooters beschikbaar, maar Scooty wil het aanbod zo snel mogelijk uitbreiden met minstens 75 nieuwe emco e-scooters.

Elektrische scooters zijn de toekomst. Uit oogpunt van duurzaamheid, veiligheid, geluid en veel lagere exploitatiekosten in vergelijking met scooters met verbrandingsmotoren. Voor professioneel gebruik, zoals verhuur, bezorgen en groene mobiliteit biedt emco vier modellen, die elk naar behoefte zijn uit te rusten voor zijn taak. De indrukwekkende prestaties zijn te danken aan het perfecte samenspel van de drie belangrijkste componenten: accu- met accumanagementsysteem, controller en motor. De innovatieve emco technologieën zorgen voor een hoge efficiëntie, krachtige rijprestaties en lange actieradius. Alle componenten zijn volledig engineered by emco. Daarnaast staat de haast vanzelfsprekende Duitse kwaliteit altijd garant voor degelijkheid en betrouwbaarheid.

De vakbeurs Ecomobiel is het platform voor duurzame innovatie en mobiliteit. Het platform brengt partijen samen en zo worden win-win situaties gecreëerd. Twee jaar geleden is de samenwerking met Mango Mobility op de beurs ontstaan. Met als resultaat dat de emco e-scooters nu in 14 winkels worden aangeboden.

Ecomobiel, Den Bosch, 10 -12 oktober: stand 06.C076.

www.emco-scooters.com