De sector van de gemotoriseerde tweewielers (motoren, scooters en bromfietsen) kijkt tevreden terug op het afgelopen Auto- en Motorsalon. Dat blijkt uit een rondgang bij de exposanten. De belangstelling van het publiek was groot en de sector verwacht die in de komende maanden in de verkoopcijfers bevestigd te zien.

Het Auto- en Motorsalon 2016 dat afgelopen zondag de deuren sloot, is voor de fabrikanten en importeurs van de gemotoriseerde tweewielers succesvol verlopen dankzij een andere verdeling van de beschikbare Heizelpaleizen én dankzij een groot aantal nieuwigheden bij diverse merken. Voor de motoren en scooters had organisator FEBIAC (de Belgische Federatie van de Automobiel- en Tweewielerindustrie) dit jaar Paleizen 3 en 8 ingeruimd in plaats van de ‘traditionele’ Paleizen 1 en 3. Bovendien was er sprake van ‘doorloop’ van de bezoekers die naar de ‘Dreamcars’ in Paleis 1 gingen door het ‘Motorpaleis’ 3. “Dat maakte dat er daar op permanente basis meer volk aanwezig was. De merken zijn dan ook tevreden,” aldus Stijn Vancuyck, adviseur gemotoriseerde tweewielers bij FEBIAC. Juist dat extra publiek maakt het voor de merken interessant. “De echte motorliefhebbers die op korte termijn een aankoopbehoefte hebben, komen toch wel, maar het zijn ook de ‘dromers’, mensen die misschien op middellange termijn – op twee tot vijf jaar – klant worden, die nu in aanraking komen met de motoren,” klonk het. Opvallend was ook dat verschillende merken aangaven dat er ook méér belangstelling was voor de motoren en scooters van de kant van de jongeren. “Dat is nieuw. De belangstelling van de jongeren is een jaar of drie minder geweest,” aldus een van de merkvertegenwoordigers.

Voor veel bezoekers (oud en jong) is een motor nog altijd een droomproduct, een emotioneel product. Maar daarnaast zoeken de geïnteresseerden ook naar een mobiliteitsoplossing en daar scoren motoren en scooters goed. Wie twee jaar het rijbewijs B op zak heeft, kan ook met een 125 cc-motor of scooter met een beperkt vermogen (maximaal 11kW) de weg op zonder een examen te moeten afleggen voor het rijbewijs A. (Wie na mei 2011 het rijbewijs B heeft behaald, moet wel vier uur scholing volgen.) De merken zien daarvoor ook potentieel in het bredere publiek dat tijdens het Salon 2016 bereikt is. Er was zowel interesse voor motoren en scooters met klassieke motorisatie als voor tweewielers met elektrische aandrijving.

Veel merken hadden dit jaar ook een groot aantal nieuwigheden die de aandacht van de motor- en scooterliefhebbers trokken. Bij verschillende exposanten was te vernemen dat het aantal bestellingen tijdens het Salon hoger lag dan vorig jaar. 2015 was voor de sector al goed met een stijging van 4% van de nieuwe inschrijvingen. Op basis van de respons van de bezoekers tijdens dit Salon zien de merken 2016 dan ook optimistisch tegemoet en verwachten ze een zelfde stijging of meer als vorig jaar. Net als andere jaren waren er eveneens aanbieders van kleding, helmen en accessoires. Voor de ‘accessoiristen’ is het salon vooral een opportuniteit om op korte tijd met hun dealers in contact te komen. Ook van de kant van het ‘grote publiek’ was er interesse. Een van de accessoiristen gaf aan dat het motorrijders graag hun machine personaliseren: “Of het nu gaat om een custom, caferacer, reismotor of wat dan ook… iedere motorrijder houdt van accessoires, kleding, lifestyle, kortom van de beleving rond zijn machine.”

bron: Febiac