Glenn van Straalen en RST zijn een samenwerking aangegaan voor het seizoen 2022. De 21-jarige sporter zal dit jaar meedoen aan het WK Supersport in een hightech airbag-pak van RST.

De Britse motorkledingfabrikant zal de jonge sporter het komende seizoen ondersteunen tijdens het wereldkampioenschap door hem te voorzien van racepakken met een geïntegreerde airbag van In&motion. Dit is een geavanceerd airbagsysteem waar al meer dan 30.000 motorrijders elke dag door worden beschermd.

Met een Europese titel in de minibike klasse op zak maakte Van Straalen in 2015 de overstap naar de KTM RC Cup BeNeLux waar hij direct in het jaar erop al kampioen werd. In 2017 kwam hier nog een kampioenstitel bij in zowel de KTM RC Cup als het NK SuperCup 600. Diverse topnoteringen volgde in de jaren erop in onder andere het WK Supersport 300.

Nadat Glenn in het WK Supersport 600 meerdere top-tien resultaten behaalde en als 3e in de eindstand van het IDM Supersport 600 wist te eindigen, heeft de coureur voor 2022 een plek verdiend in het World Supersport kampioenschap. Hij zal gaan rijden voor het EAB Racing Team op de Yamaha R6.

Glenn van Straalen: “Ik ben superblij met een RST als partner. Heb nu al enkele tests gereden met het RST pak en het voelt erg prettig, echt topmateriaal.”

Team RST wenst hem hierbij veel succes en danken hem voor zijn vertrouwen.

www.mybihr.com