Honda’s CB500F, CBR500R en CB500X trio, enorm populair bij zowel nieuwe als ervaren rijders, zal deze herfst beschikbaar zijn in aantrekkelijke nieuwe kleurstellingen en graphics en dit met EURO5-homologatie in heel Europa.

De naked CB500F krijgt twee nieuwe levendige kleuren: Candy Caribbean Blue Sea en Candy Moon Glow Yellow. De sportieveling van de drie, de CBR500R wordt nog frisser gemaakt dankzij treffende nieuwe graphics en logo’s die het racing-erfgoed accentueren. De CB500X zal met een rood subframe achteraan uitgerust worden, een eerbetoon aan de CRF1100L Africa Twin

Honda’s research toont aan hoe breed de aantrekkingskracht van de drie machines is over verschillende rijdersprofielen heen. Statistieken geven aan dat 46% van de CB500F-eigenaars en 29% van de CBR500R-eigenaars nieuwe rijders zijn, waarbij respectievelijk 30% en 35% jonger is dan 24 jaar. Dat illustreert hoe betrokken deze modellen waren om nieuwe, jonge rijders te introduceren in de wereld van de tweewielers. Daartegenover staat dat 90% van de CB500X-rijders reeds vertrouwd waren in de markt, wat de aantrekkingskracht aantoont van deze compacte avonturier met zijn ruwe styling, lange veerweg, rechte rijpositie en 19” voorwiel.

Alle drie deze de machines leveren nog steeds het maximaal toegestane vermogen van 35 kW waar A2-rijders mee mogen rijden en zijn nu ook gehomologeerd voor de EURO5-norm die vanaf 1 januari 2020 aanzienlijk strengere normen vooropstelt ten opzichte van EURO4. De vereisten omvatten een substantiële reductie van toegestane uitstoot van carbonmonoxide, een afnamen van meer dan 40% van de totale uitstoot van koolwaterstof, strengere ontstekingsfoutdetectie en de introductie van een limiet op fijnstofdeeltjes.

Het compacte formaat en het toegankelijke karakter maken van dit Honda 500cc-trio machines die eenvoudig te bedienen en te ontdekken zijn. Meer info op HONDA