Honda’s populaire PCX125 meet zich een meer gedurfde stijl aan en beschikt nu ook over meer opbergruimte onder het zadel, een USB Type C-oplaadpoort en bediening via Smart Key. Het nieuwe enhanced Smart Power Plus (eSP+)-motorblok is EURO5-conform en werd met het Honda Selectable Torque Control (HSTC) uitgerust. Het her-ontworpen frame beschikt over een langere veerweg achteraan en de bandenmaat werd groter.

Honda PCX125

Meer dan 140.000 verkochte eenheden

De PCX125 vormt een subtiel succesverhaal binnen Honda’s tweewielergamma met meer dan 140.000 verkochte eenheden in Europa sinds de eerste intrede in 2010. Dat succes is terug te brengen naar een formule die Honda wist te perfectioneren over de jaren heen: een sterk, modern design dat elegant in een stijlbewuste, stedelijke lifestyle past, gecombineerd met compacte afmetingen waarmee je probleemloos door het drukke verkeer kan laveren.

In 2010 was de PCX de eerste tweewieler in Europa uitgerust met start- stoptechnologie. Twee jaar later werd het de eerste scooter in Europa met Honda’s ultraefficiënte enhanced Smart Power (eSP)-motorblok. In 2016 volgde EURO4-compatibiliteit en in 2018 een moderner design, nieuw chassis en krachtigere motor.

Als de scooter die altijd meegaat in de tijd maakt de Honda PCX125 ook in 2021 een grote sprong voorwaarts met een nieuw motorblok en frame, verbeterde praktische bruikbaarheid en comfort en een gedurfde evolutie van de avant-gardestijl. Allemaal evoluties die de PCX neerzetten als relevante partner voor het Europese verkeer op twee wielen.

Honda PCX125

Gedurfde evolutie

Volwassen, steviger en scherper

De nieuwe PCX125 behoudt zijn unieke uitstraling en wordt meer volwassen, steviger en scherper. Behalve de opgefriste LED-verlichting kreeg het koetswerk ook meer opbergruimte onder het zadel, meer ruimte aan de vloer en een USB Type C-oplaadpoort. Een nieuw breedbeeld instrumentenpaneel geeft de nodige informatie weer en Honda’s Smart Key bedient de ontsteking en de zadelvergrendeling.

Het stalen buizenframe van de PCX125 werd hertekend en het enhanced Smart Power Plus (eSP+)-motorblok met vier kleppen is eveneens nieuw. De motor levert meer vermogen en koppel af en is uitgerust met het Honda Selectable Torque Control (HSTC). De achtervering beschikt over een langere veerweg en beide bandenmaten zijn een maatje gegroeid.

Honda PCX125

Nieuwe velgen, maar ook bredere banden 

Subtiel hervormd

De lijnen en hoeken werden subtiel hervormd voor een dramatischer effect. De voorkuip springt in het oog bovenaan en vloeit over in een elegant middendeel. Het iets grotere, zwarte scherm zorgt voor betere windbescherming zonder overdreven groot te zijn.

De vorm van het zadel maakt het eenvoudig om voet aan de grond te zetten en zorgt voor extra comfort voor rijder en passagier. Er is ook 30 mm meer voetruimte vooraan en aan de zijkanten. De zadelhoogte blijft 764 mm en is extra handelbaar dankzij de kruishoogte van 540 mm.

Onder het zadel is dan weer 2,4 liter meer ruimte voor opslag, wat het totaal op 30,4 liter brengt – ideaal voor een integraalhelm en meer. Je hebt nu ook een USB Type C-oplaadpoort in het handschoenenkastje ter vervanging van de ACC-oplader van het vorige model. Zelfs het klepje van de benzinetank werd opnieuw ontworpen en maakt het nu mogelijk om de tankdop even op te bergen tijdens het tanken.

Honda PCX125

Meer ruimte onder het zadel

Breedbeeld instrumentenpaneel

Een Smart Key is een andere moderne toevoeging aan het arsenaal van de PCX125. Het systeem bedient zowel de hoofdontstekingsschakelaar als de opbergruimtes aan de scooter en kan ook de (optionele) Smart topkoffer van 35 liter openen en vergrendelen. De Smart Key blijft eenvoudigweg in je zak zitten wanneer je de topkoffer ontgrendelt en wanneer je wegwandelt, vergrendelt de topkoffer automatisch. Je kan ook de reguliere sleutel gebruiken.

Een nieuw breedbeeld centraal instrumentenpaneel presenteert alle informatie overzichtelijk en geordend in een gemakkelijk afleesbaar format. Een LCD-display met inversieweergave geeft de snelheid weer. Andere weergegeven informatie omvat een toerenteller, tripteller, benzinemeter, gemiddeld verbruik en start-stopindicator.

Honda PCX125

Nieuw breedbeeld instrumentarium

Selectable Torque Control

Het enhanced Smart Power Plus (eSP+) vloeistofgekoelde SOHC-motorblok met vier kleppen levert 12,3 pk (9,2 kW) @ 8.750 tpm met piekvermogen van 11,8 Nm @ 6.500 tpm. Boring x slag staat op 53,5 x 55,5 mm met een compressieratio van 11.5:1 (ten opzichte van 52,4 x 57,9 mm op het vorige model). De kortere slag maakt meer ruimte vrij voor twee extra kleppen en reduceert wrijving.

De acceleratie vanuit stilstand of rollend gaat erop vooruit en de PCX rijdt gemoedelijk aan 90 km/u. Topsnelheid is 98 km/u. Dankzij een benzine-efficiënt verbruik van 2,1l/100km (47,6 km/l), WMTC-mode, en een tankcapaciteit van 8,1 liter is de afstand tussen twee tankbeurten ongeveer 385 km.

Het nieuw toegevoegd Honda Selectable Torque Control (HSTC) geeft je zelfvertrouwen een boost onderweg. Wanneer de ‘T’ op het dashboard flikkert, grijpt het HSTC in om de tractie op het achterwiel te houden en wielspin te verminderen. Het systeem kan ook uitgeschakeld worden.

21YM HONDA PCX125

Specificaties

MOTOR
Motortype Vloeistofgekoelde eSP+ SOHC eencilinder viertakt, vier kleppen
Inhoud 125 cc
Boring x Slag 53,5 x 55,5 mm
Compressie verhouding 11,5:1
Max. Vermogen 9,2 kW (12,3 pk) @ 8.750 tpm
Max. Koppel 11,8 Nm @ 6.500 tpm
Oliecapaciteit 0,9 liter
BENZINESYSTEEM
Injectie PGM-FI
Tankinhoud 8,1 liter
Verbruik 2,1 liter/100 km (47,6 km/l), WMTC mode, zonder start-/stopfunctie
ELECTRONICA
Starter Elektrisch
Accu 12V – 7 A
ACG output 255 W
AANDRIJVING
Koppeling Automatische droge centrifugaalkoppeling
Transmissie V-matic
FRAME
Type Duplexstalen wiegframe
CHASSIS  
Afmetingen (L x B x H) 1.935 x 740 x 1.105 mm
Wielbasis 1.315 mm
Balhoofdhoek 26⁰ 30’
Naloop 80 mm
Zadelhoogte 764 mm
Grondspeling 135 mm
Rijklaargewicht 130 kg
VERING
Type voor 31 mm telescopisch, 89 mm veerweg
Type achter Dubbele schokdemper en aluminium swingarm, 95 mm veerweg
WIELEN
Velgmaat voor 14M/C x MT2.75
Velgmaat achter 13M/C x MT3.50
Wielen voor Y-vormig vijfspaaks, gegoten aluminium
Wielen achter Y-vormig vijfspaaks, gegoten aluminium
Voorband 110/70-14M/C
Achterband 130/70-13M/C
REMMEN
Type voor 220 mm hydraulische schijfrem met tweezuigerklauw en ABS
Type achter 130 mm trommelrem

Kleuren

De 2021 PCX125 komt in volgende kleurstellingen;

  • Matt Dim Gray Metallic **NIEUW**
  • Pearl Jasmine White
  • Candy Luster Red
  • Matt Galaxy Black Metallic

www.honda.nlwww.honda.be