Italjet, het Bolognese motormerk dat wereldwijd erkend wordt om zijn innovatieve en avant-gardistische modellen, is de exclusieve leverancier geworden voor het leveren van paddock scooters voor het Enzo e Dino Ferrari International Circuit in Imola. Op dit historische circuit worden enkele van de meest iconische motor- en autoraces gehouden, waaronder dit jaar ook die van de Formule 1. 

De nieuwe Italjet Dragster, de in Italië gebouwde en geteste hyperscooter met zijn onconventionele uiterlijk en onderscheidend gebruik van technologie, zal worden gebruikt door coureurs, rijders en ondersteunend personeel in het rennerskwartier. Naast de twee demo-units van de nieuwe Italjet Dragster die al aan het circuitmanagement zijn geleverd), zal de fabrikant er nog meer toevoegen zodra de serieproductie is gestart (planning eerste kwartaal ’21).

Italjet Dragster

De Italiaanse fabrikant zal scooters gaan leveren aan het circuit van Imola

“We zijn bijzonder trots dat we scooters mogen leveren aan dit beroemde circuit van Imola. We zijn verbonden in deze relatie door samenwerking, evenals het delen van hetzelfde sterke gevoel van het behoren tot het grondgebied met Imola is onze buurman in de “Italiaanse Motor Valley” verklaart Massimo Tartarini, voorzitter en CEO van Italjet  “De Dragster gedefinieerd door ons als de Urban Superbike, het is een hymne aan het sportmanschap en al haar waarden. Dezelfde die we inademen op en rond het terrein van het circuit van Imola, waar we de Dragster prototypes testen. Dit gaf ons ook de perfecte locatie om onze marketingdoeleinden te creëren ter ondersteuning van de komende lancering van de nieuwe Dragster.”

Italjet Dragster

Italjet voerde diverse verbeteringen toe aan het uiteindelijke productiemodel

Dit is een nieuwe en strategische stap op weg naar het debuut van de nieuwe Dragster, helaas uitgesteld tot 2021, als gevolg van de vertragingen door de gezondheidscrisis in verband met COVID-19 en de dramatische verslechtering ervan in de afgelopen weken. Een uitstel dat Italjet in staat stelde om essentiële updates aan het voertuig uit te voeren.

De Italjet Dragster zal de volgende updates met zich meebrengen:

  • Volledige Euro 5-goedkeuring
  • ABS op alle modellen in plaats van het CBS-systeem dat op de 125 is gemonteerd.
  • Voorremschijf vergroot tot 200mm in diameter, in plaats van de vorige 175mm
  • Brandstoftankinhoud verhoogd naar 11 liter (i.p.v. 9 liter)
  • Vering geleverd door Paioli (zelfde leverancier van de originele Dragster)

www.italjet-dragster.nl