De World Malossi Days in Vallelunga zitten er weer op, en daarmee het seizoen 2020 ook. Waar velen zeggen dat het in Italië altijd mooi weer is, was dat in het laatste raceweekend van het seizoen helaas wel anders. Vallelunga is vanaf Nederland ongeveer 1.600km rijden, en daarom besloten Jeroen en zijn team de heenreis over twee dagen te verdelen. Ze vertrokken op woensdagochtend al vroeg richting Bologna om daar te overnachten en kwamen donderdagavond bij het circuit aan. Hier werden de formulieren ingevuld om het circuit op te mogen en konden ze beginnen met de pitbox in te richten.

Jeroen van Liere Malossi

Druk programma

Op de vrijdag regende het af en toe een beetje maar desondanks lukte het de basisafstelling voor het weekend goed voor elkaar te hebben. Op de zaterdag stonden er niet alleen meerdere kwalificaties maar ook een race op het programma, aangezien Jeroen in meerdere klassen mee zou rijden. Een druk programma dus, en daarom werd de keuze gemaakt om op zaterdagochtend niet te veel te rijden en zo fit te blijven voor de race later op de dag en de drukke zondag. Het resulteerde in de 29e startplek in de WMDC, de 23e startplek in de Scootermatic en een 10e plaats in de eerste race in de Regioni. Bij die race had Jeroen een matige start en zakte aanvankelijk een paar plaatsen terug. Gelukkig kon hij zichzelf snel herpakken en was er een mooi gevecht met drie rijders om de zesde plaats. In de laatste ronde reed Jeroen op de zesde plaats maar hij remde zichzelf bijna onderuit waardoor er twee rijders voorbij kwamen. Met een alles of niets poging in de laatste bocht kwam hij uiteindelijk als zevende over de finish, op slechts 0.1 seconde van de nummer zes.

Jeroen van Liere Malossi

Jeroen kon zich na een matige start al snel herpakken

De zondag

Op zondag regende het de hele dag behoorlijk hard. Dat resulteerde in veel valpartijen, waarvan helaas ook een van Jeroen. Rijdend op de vijfde plaats werd hij iets te overmoedig en het voorwiel gleed weg tijdens het remmen. Door snel weer op te stappen kon hij alsnog als 12e over de finish komen. In de WMDC races wist Jeroen als 21e en 14e over de finish te komen. Het waren races waar in de eerste ronde de positie bepaald werd en door enkele valpartijen van andere rijders hij nog een paar plekken naar voren kon doorschuiven.

Jeroen van Liere Malossi

In de WMDC klasse wist Jeroen als 21e en 14e over de finish te komen

Voldaan

Ondanks dat het lastige omstandigheden voor rijder en machine waren werd er volop van het World Malossi Days weekend genoten en keerde het team voldaan huiswaarts. Nu het seizoen ten einde is gaat Jeroen zich weer voorbereiden op het volgende seizoen. De hele scooter zal uit elkaar worden gehaald en er wordt geïnvesteerd in nieuwe onderdelen om de scooter nog beter en sneller te maken. Natuurlijk is er de hoop dat er volgend jaar meer gereden kan worden dan dit seizoen het geval was. Maar waar eerst de verwachting was dat er misschien helemaal niet of pas in september een race gereden zou kunnen worden, is Jeroen blij dat er uiteindelijk toch bijna een compleet seizoen werd verreden. Wel heeft het team al besloten om komende winter niet aan de wintertraining in Spanje deel te nemen, omdat er op dit moment nog teveel onzekerheid is.

Malossi

Zodra er meer bekend is over de kalender voor volgend jaar zal Jeroen ons uiteraard weer op de hoogte brengen van zijn plannen. Het team hoopt nu eerst dat er snel een vaccin komt en dat iedereen gezond en veilig blijft en wil iedereen die Jeroen afgelopen seizoen heeft gevolgd of ondersteund bedanken. Blijf hem deze winter ook op de socials volgen om altijd op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes!

Foto’s IBUZ Group, T-1racing