Niet zomaar een retro maar een icoon. De Kawasaki W800 viert bijna 60 jaar aan Kawasaki W-historie.

 

De W800 is een volwaardige afstammeling van de oorspronkelijke W1 650, die in de jaren 60 door Kawasaki op de markt werd gebracht. De W1 zette Kawasaki wereldwijd op de kaart en was tijdens zijn introductie de grootste viertaktmotor die ooit in Japan werd geproduceerd en tevens de motorfiets waarmee Kawasaki toe trad tot de Amerikaanse markt.

Het W-model is al sinds de introductie een voorbeeld van Japans vakmanschap en aandacht voor details. Het hart van de W800 is de luchtgekoelde staande twin met unieke koningsas.
Dit karaktervolle 773cc grote blok zorgt in combinatie met het gespaakte 19” voorwiel voor een unieke rijervaring. Ondanks zijn kenmerkende authentieke design heeft de W800 een modern rijwielgedeelte, bekrachtigde slipperclutch, goede remprestaties en volledige ledverlichting rondom.

De kenmerkende elementen van de W1 zijn nog steeds duidelijk aanwezig in de W800. De klassieke lijnen zijn nog duidelijk zichtbaar in de brandstoftank en de lage en langgerekte bouw. Hiernaast zijn er vele andere schitterende details zoals een analoge teller partij, dubbele uitlaat, dubbele schokdempers achter, ronde richtingaanwijzers, klassieke spatborden en spaakwielen.

De 2022 W800 is van nature een Retro Icoon. Vanaf december is hij al te zien bij de Kawasaki dealer in de nieuwe kleur Candy Fire Red/Metallic Diablo Black.

Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.
Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.be of www.kawasaki.nl