Geen enkel ander bandenmerk heeft zo veel nieuwe banden geïntroduceerd als Bridgestone. Dertien om precies te zijn de afgelopen drie jaar! Voor 2020 staan er maar liefst vier nieuwe modellen klaar, stuk voor stuk toonaangevend in hun segment.

Battlax BT46: volkomen nieuw ontwikkeld
In de enthousiaste wereld van classics en youngtimers is de Bridgestone BT45 een begrip. De band heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd als het rubber waar iedere oudere motorfiets opvallend veel beter mee weet te presteren. Zeker in de regen, waar de originele banden van deze motoren nou niet bepaald uitblonken in zaken als grip en vertrouwen.

Voor Bridgestone is het belangrijk dat ook de rijders van dit type motoren profiteren van de voordelen die de hedendaagse bandentechnologie biedt.  Denk aan modellen als de BMW tweeklepper boxers, Honda CB900F, Kawasaki Zephyrs, Suzuki GS en GSX modellen en ook voor de nieuwe generatie retro classics als de Guzzi V7, Enfield 650 of Triumph twins.

Meer grip, meer fun

Vandaar dat de BT45 nu ingrijpend gewijzigd is. In feite is de BT46 een volkomen nieuwe band, maar wel met behoud van het bekende en geliefde uiterlijk. Althans, zo lijkt dat op het eerste gezicht. De voorband heeft nu echter een omgekeerde V-vorm in het profiel die onregelmatige slijtage tegengaat en voor een geweldige feedback en nog betere stuureigenschappen zorgt. Dankzij de nieuw ontwikkelde silica compound is de grip op nat wegdek op een hoger niveau gebracht, zonder concessies aan de droge grip of levensduur.  En voor alle duidelijkheid is het  logo nu prominent aanwezig op het loopvlak zelf!

Belangrijk voordeel daarbij is dat de BT46 snel in heel veel standaard én ”klassieke’ maten vanaf begin 2020 leverbaar zal zijn. De BT46 wordt leverbaar in 21 maten voor de voorband en 27 voor de achterband, waarvan er tien direct al in januari verkrijgbaar zullen zijn. In een latere fase komt de BT46 ook nog in verschillende minder gangbare maten. Tot het zover is blijft de BT45 in deze uitvoeringen gewoon leverbaar.

Racing Street RS11
Beschikte de RS10 al over verbluffende prestaties, de RS11 gaat nog een forse stap verder: twee seconden lagere rondetijden, de eerste Bridgestone wegband waar de bewezen winnende V-MS-Belt (Variable MonoSpiral Belt) technologie in wordt toegepast en een profiel dat volledig op extreme prestaties op een droge weg is afgestemd. V-MS-Belt optimaliseert de verdeling van de profielstijfheid op de achterband om daarmee de lengte van het contactoppervlak op de schouder te vergroten en de grip bij hogere hellingshoeken aanzienlijk te verbeteren.

Eerste keus voor hypersports

Vandaar dat motormerken die absolute topprestaties eisen de RS11 standaard monteren. Zo rollen de nieuwe 2020 Yamaha YZF-R1(M), de Kawasaki H2 (Carbon), Suzuki GSX-R 1000 (R) op RS11 banden de fabriek uit en zullen nog veel andere modellen volgen. De stijfheid  en stabiliteit van de band is toegenomen door de Cap&Base technologie toe te passen, terwijl bovendien voor zowel de voor- als achterband de triple compound (3LC) opbouw toegepast is. Bij de achterband is een zeer fijne en gelijkmatige verdeling van de silica in de schouder gebruikt voor een extreem hoge grip, ook bij zeer hoge snelheden en maximale hellingshoeken.

Leverbaar vanaf maart 2020:  voorband in 120/70 ZR 17 M / C (58W), achterband in 190/55 ZR 17 M / C (75 W) en 200/55 ZR 17 (78 W).

Battlax Classic Racing CR11: bewezen winnaar
De CR11 is een band die speciaal ontwikkeld is voor de Maxi Classic Racing klasse. Al in de ontwikkelingsfase bleek het een succesconcept met als beloning de overwinning in de FIM Europe Classic Endurance Championship (EEC). Ook de 4-uurs race tijdens de Bikers’s Classic zag het Poweracing-Japauto team overtuigend winnen op Bridgestone CR11 met het Roadrunner Team van Henk van der Mark en Dirk Brand als tweede. Onder natte omstandigheden werd bovendien niet alleen de snelste rondetijd geklokt, ook bouwden de Bridgestone rijders maar liefst drie ronden voorsprong op!

Kenmerkend voor de CR11 is de ultra korte opwarmtijd. Heel belangrijk voor een klasse waarin bandenwarmers niet toegestaan zijn. Het profiel van de CR11 is afgeleid van de R11 wegraceband. Voor de voorband is de geavanceerde de V-MS-Belt technologie gebruikt die voor een constante grip en superieure prestaties zorgt.

Bij de achterband is de drie-compound (3LC) opbouw toegepast. In combinatie met de speciale race compound verhoogd dat de grip en stabiliteit op een nat circuit aanzienlijk. De CR11 is door de FIM gehomologeerd voor de Maxi Classics klasse.

Leverbaar vanaf maart 2020: in de voorband maat 110/80 R18 en achterband maat  150/65 R18.

Battlecross E50 Extreme Enduro: tot de grens en erover
Extreme Enduro is precies wat de naam zegt: een enduro maar dan met extreme hindernissen en een moeilijkheidsgraad die aan het onmogelijke grenst. De Erzberg Rodeo in Oostenrijk is een bekend voorbeeld daarvan. Extreme Enduro vraagt om extreme banden en dat is precies wat de nieuwe E50 Extreme achterband is.

Al direct vanaf het begin bleek de E50 Extreme dan ook een winnaar te zijn. Dat is te danken aan de zachte compound die speciaal ontwikkeld is om ook op de lastigste ondergrond enorme grip en tractie te leveren. De bewezen ‘’Castle-Block’ technologie is gebruikt, waardoor de randen van de band extra tractie leveren.

Leverbaar in januari 2020 in de achterband maat 140/80-18 70M NHS.

Kijk voor meer informatie en dealers op www.bridgestone.nl