De BMW Motorrad-concessie van Meeusen Motoren Kempen is sinds kort gehuisvest op een nieuwe locatie in Geel (België). De nieuwe garage van ruim 2.000 m² kwam tot stand na een grondige verbouwing van het oude fabriekspand van Geel Plastic Films. De werken startten ongeveer een jaar geleden. Het eindresultaat is een milieuvriendelijk en energieneutraal modern gebouw met veel ruimte voor een optimale klantenbeleving waarin de BMW-motoren, hun toebehoren en service centraal staan.

Zaakvoerder Dirk Meeusen kreeg als jongste van vijf de liefde voor motoren van thuis mee. Vader Marcel startte in 1949 met een kleine winkel voor motoren in Kalmthout. Nadien stapte Marcel over op de verdeling van auto’s van BMW. Dirk zelf is al van jongs af bezeten door tweewielers. In de schoolvakanties ging hij helpen bij de fietsenmaker. Maar zodra hij oud genoeg was, sprong hij van de ene brommer op de andere om te crossen in de bossen en weiden van Kalmthout en Wuustwezel. In 1997 kocht hij zijn eerste BMW-motor.

Na 20 jaar werkervaring bij BMW-garage Meeusen in Kalmthout (België) kreeg Dirk Meeusen in 2004 de unieke kans om samen met zijn vrouw Karin de vertegenwoordiging van BMW Motorrad in de Kempen op zich te nemen. Dat ging gepaard met de opening van Meeusen Motoren in Meerhout. Tien jaar later kwam daar de vertegenwoordiging voor Antwerpen bij met een nieuwe concessie in Wijnegem die nu geleid wordt door zoon Simon. Ondertussen voegde ook zoon Michiel zich bij het team van Meeusen Motoren om er in de eerste plaats de administratie en opvolging te optimaliseren en de concessie door en door te leren kennen.

Sterke groei

Sinds de opstart is Meeusen Motoren in al die jaren sterk gegroeid zowel in de verkoop als wat de service betreft. Omdat klantenservice en professioneel advies centraal staan, werd het team gaandeweg uitgebreid met nieuwe medewerkers. “We zijn er ons vandaag meer dan ooit van bewust dat het succes van de concessie mee gerealiseerd wordt door onze medewerkers. We zorgen er dan ook voor dat de klanten altijd op hun ervaring kunnen rekenen”, onderlijnt Dirk Meeusen.

“Om te kunnen voldoen aan de steeds hogere eisen van het merk BMW Motorrad volstond onze bestaande concessie in Meerhout op een bepaald moment niet meer. Het plan was eerst om die te vernieuwen. Maar toen 500 meter verderop het fabriekspand van Geel Plastic Films vrijkwam, grepen we die kans meteen”, aldus de enthousiaste zaakvoerder.

 Energieneutraal gebouw

De oude fabriek werd grondig onder handen genomen en verbouwd. In minder dan een jaar tijd werd het pand omgetoverd tot een moderne concessie van 2.000 m². In de nieuwe showroom is er veel plaats voor de nieuwe BMW-motoren, occasies, accessoires en een kledingshop. Een deel van het gebouw wordt ingericht als ‘heritage showroom’, een belevingsplek waar bezoekers oude motoren kunnen bewonderen. Verder is er in het gebouw ruimte voor een atelier en een magazijn.

“We beschikken nu niet alleen over een supermoderne concessie qua stijl en uitstraling. Het gebouw is ook milieuvriendelijk en energieneutraal. We halen energie uit zonnepanelen en aardwarmte”, benadrukt Dirk Meeusen trots.

Laadpunten

Het volledige bedrijfsterrein van Meeusen Motoren in Geel is 9.000 m² groot. Op de parking vooraan staan 4 laadpunten in het vooruitzicht dat ook motoren in de toekomst meer de elektrische toer op gaan. Achter de showroom ligt nog een 3.000 m² grote parking. In deze concessie werken in totaal 8 mensen, waarvan 4 techniekers. De vestiging van Meeusen Motoren in Wijnegem heeft alles bij elkaar 11 medewerkers in dienst.

Meeusen Motoren Kempen is gevestigd aan de Winkelomseheide 241 in Geel. De concessie van Meeusen Motoren Antwerpen bevindt zich aan Vosveld 11a in Wijnegem.

Meer informatie: www.meeusenmotoren.be