Het Italiaanse Moto Guzzi ontwikkelt al sinds het prille begin legendarische motorfietsen die tot de bestverkochte modellen van Europa behoren. In 2021 viert het merk met de adelaar zijn honderdste verjaardag. Speciaal voor de gelegenheid organiseert Moto Guzzi een speciale editie van zijn GMG of Giornate Mondiali Moto Guzzi (Wereld Moto Guzzi-dagen) en lanceert het merk een exclusief ‘Centennial’-kleurenschema geïnspireerd door de legendarische Otto Cilindri.

Moto Guzzi GMG

Honderd jaar geschiedenis

Honderd jaar Moto Guzzi, dat is honderd jaar legendarische overwinningen en een reeks iconische modellen die de geschiedenis van de motorfiets mee hebben vormgegeven. Tot op vandaag worden de motorfietsen van het merk nog steeds geproduceerd in de oorspronkelijke fabriek in Mandello del Lario. In de loop der jaren lanceerde Moto Guzzi heel wat modellen die deel uitmaken van het collectieve geheugen, zoals de GT 500 Norge, de Airone 250 en de Galetto. In 1950 installeerde Moto Guzzi als eerste constructeur ter wereld een ultramoderne windtunnel, ontworpen door onder meer legendarisch designer Guilio Cesare Carcano, die later ook de Otto Cilindri ontwierp. Eind jaren 60 stelde het bedrijf de 700 cc 90° V-twinmotor voor die later hét symbool van het merk zou worden dankzij modellen als de V7 Special, de V7 Sport, de California en de Le Mans.

Moto Guzzi

De GMG – Giornate Mondiali Moto Guzzi 

Moto Guzzi viert zijn honderdste verjaardag met een jaar vol feestelijkheden. Kers op de taart zijn de GMG – de Giornate Mondiali Moto Guzzi, die van 9 tot 12 september plaatsvinden in Mandello del Lario. De GMG zijn een iconisch evenement voor liefhebbers en fans. De laatste editie dateert van tien jaar terug, en ook in 2021 worden tienduizenden motorliefhebbers van over de hele wereld verwacht om samen met Moto Guzzi de geschiedenis van de sport te vieren tijdens een unieke vierdaagse.

Moto Guzzi

Een nieuw jasje

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het merk én de speciale editie van de GMG lanceert Moto Guzzi een gelimiteerde serie van hun iconische modellen in een exclusief ‘Centennial’-kleurenschema dat beschikbaar zal zijn voor de V7, V9 en V85 TT. De nieuwe look is een ode aan de geschiedenis van het merk en de esthetiek van legendarische motoren zoals de Otto Cilindri en de 350 Bialbero, één van de meest succesvolle racemotoren ooit.

Moto Guzzi

 

Het elegante kleurenschema gaat terug naar de essentie van racing. Groen was de kleur waarin Moto Guzzi destijds zijn allereerste model lanceerde, en ze blijft één van de meest iconische kleuren in het aanbod. Het Style Center gaf de klassieker een nieuwe invulling met een matte, gesatineerde afwerking op de brandstoftank in combinatie met metallic accenten die staan voor degelijkheid en authenticiteit. De klassieke carrosserie kleuren met een twist werden aangevuld met een elegant natuurlederen zadel – een stijlvol Italiaans accent met oog voor detail. Verder kreeg de speciale ‘Centennial’-afwerking een gouden adelaar mee en een speciaal logo dat de honderdste verjaardag van Moto Guzzi ook grafisch in de kijker zet. De perfecte ode aan Italiaanse klasse, vakmanschap en innovatie.

Moto Guzzi V85 TT Travel

 

www.motoguzzi.com