Fantastisch resultaat van Alan Simmonds tijdens de WTGP

De afgelopen dagen heeft de World Technician Grand Prix (WTGP) plaats gevonden in Japan. Voor Nederland heeft Alan Simmonds van MotoPort Hippolytushoef deelgenomen. Alan moest het opnemen tegen de beste monteurs van over de gehele wereld. In het totaal hebben er wereldwijd 46.000 monteurs deelgenomen aan deze competitie. Uiteindelijk zijn daar 21 monteurs van overgebleven die mochten uitkomen in de WTGP. De technici werden onderverdeeld in 2 klassen, Sports en Commuting. Alan heeft deelgenomen aan de Sports klasse en heeft daar een fantastische derde plaats behaald. Dit is voor Nederland het hoogst behaalde resultaat tijdens de WTGP, net als Remco van Wijk in 2016. Canada is eerste geworden en Australië tweede.

Motorfietsen en scooters zijn tegenwoordig hightech producten. Het onderhoud vergt veel productkennis, terwijl een systematische werkwijze cruciaal is als je een storing moet oplossen. Dat is voor Yamaha de aanleiding om een competitie te starten. Welke monteur is de beste Yamaha technicus…

Elke twee jaar organiseert Yamaha een wedstrijd op nationaal niveau tussen monteurs, National Technician Grand Prix (NTGP). De winnaar daarvan mag door naar de European Technician Grand Prix (ETGP). De beste drie van die wedstrijd mogen vervolgens naar Japan voor de grote finale, de World Technician Grand Prix.

Tijdens de WTGP worden de technici gedurende twee dagen getoetst op hun kennis en vaardigheden. Daarbij gaat het onder meer om het juiste gebruik van de Yamaha computer-dealersystemen en de technische documentatie, daarnaast gaat het om de diagnosevaardigheden met behulp van het Yamaha Diagnostic Tool en algemene en elektrische gereedschappen zoals een multimeter. Natuurlijk spelen de technische kennis en de basisvaardigheden eveneens een rol.

Yamaha-technici, degenen van wie de goede werking en lange levensduur van uw Yamaha afhankelijk zijn, hebben hun eigen academie om klanten in heel Europa dezelfde service van hoge kwaliteit te bieden. De YTA (Yamaha Technical Academy) is een belangrijk element in Yamaha’s voortdurende toewijding om het hoogste niveau van klantenservice en tevredenheid te bereiken. Het YTA-programma, dat nu volledig operationeel is in 21 landen in heel Europa, leidt niet alleen technici op in elk aspect van het onderhoud van motorfietsen en scooters, het leert ook Yamaha-servicemedewerkers zorgvuldig te luisteren naar de eisen van elke klant en de Yamaha-producten goed toe te lichten.

yamaha-motor.eu