Nieuwe Cyan Storm-kleur voor Yamaha Hyper Naked-modellen
Met in totaal 7 modellen van 125cc tot 1000c, biedt Yamaha’s zeer succesvolle MT-assortiment een brede selectie Hyper Naked-fietsen die zijn ontworpen om de juiste mix van prestaties en stijl te leveren in elke fase van de rijcarrière, van startende tiener tot ervaren deskundige. Het zal geen verrassing zijn dat dit segment enkele van Yamaha’s best verkochte modellen omvat, zoals de immens populaire MT-07 en MT-09, die sinds hun introductie consequent bovenaan of bijna bovenaan de verkoopgrafieken stonden.

Voor 2022 zal elke MT in de line-up, met uitzondering van SP-modellen, beschikbaar zijn in de nieuwe Cyan Storm-kleur, met wielen afgewerkt in puur cyaan, terwijl de grijze en zwarte carrosserie is voorzien van cyaan en vermiljoen accenten op de staart en luchtinlaten. Het is een gedurfde, minimalistische en opvallende look die perfect past bij het agressieve en atletische karakter van deze gespierde naked bikes met hoog koppel.

Nieuwe 35 kW MT-09 en MT-09 SP
Na het volledige herontwerp voor 2021, met de introductie van een nieuwe 890cc CP3-motor met een lichter en compacter chassis, zullen de immer populaire MT-09 en de premiumspecificatie MT-09 SP beschikbaar zijn in een nieuwe 35 kW-versie voor 2022.

Dit is een van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis van het model, omdat het het potentiële publiek van de motorfiets vergroot door elke rijder met een A2-rijbewijs de kans te geven te genieten van een van de meest opwindende en stijlvolle motorfietsen in deze belangrijke categorie. De enige technische verandering is de montage van een nieuwe ECU die het maximale vermogen beperkt tot 35 kW. Dit maakt de MT-09 en MT-09 SP uiterst aantrekkelijke opties voor jongere of minder ervaren rijders.
Met zijn crossplane-motor die een lineair koppel levert, levert de 35 kW MT-09 een indrukwekkende prestatie met een sterke acceleratie vanaf een laag toerental in elke versnelling, waardoor het een van de meest opwindende modellen in de A2-licentieklasse is. Zodra de rijder een volledige A-licentie heeft, heeft hij de mogelijkheid om zijn beperkte machine door een geautoriseerde Yamaha-dealer te laten ombouwen naar een 70 kW-versie.

Nieuwe EU5-motor voor de MT-03
De MT-03 is gebouwd met puur MT-DNA en met een koppelrijke 321cc 2-cilindermotor. De MT-03 is de ideale motor voor rijders die willen upgraden vanaf de 125cc klasse. Naast zijn mooie uiterlijk omvat de indrukwekkende specificatie een 37 mm upside-down voorvork, dubbele oogpositielichten en een centrale LED-koplamp, en stijlvolle LCD-instrumenten. Voor 2022 is de MT-03 uitgerust met een bijgewerkte motor die nu volledig EU5-compatibel is.

www.yamaha-motor.eu/nl / www.yamaha-motor.eu/be