Maak kennis met de gloednieuwe Tiger Sport 660, de motorfiets waarmee Triumph hun driecilinderplatform introduceert in het gamma van de middenklasse Adventure Sports-motoren. Hiermee zet het bedrijf een nieuwe toonaangevende standaard dankzij het meeste vermogen, de best mogelijke specificaties en de laagste gebruikskosten in de categorie.

Tiger Sport 660

Triumphs volledig nieuwe Tiger Sport 660 herdefinieert de betekenis van triple powered veelzijdigheid dankzij een combinatie van topprestaties uit het 660 cc driecilinderblok, toonaangevend vermogen, specificaties van het beste niveau en alle capaciteiten voor langeafstandsritten. Net als de Trident 660, vorig jaar gelanceerd en internationaal uiterst positief onthaald, ontwikkelde Triumph ook deze nieuwe Tiger Sport 660 met als doel een compleet nieuwe maatstaf te zetten op vlak van prestaties, uitrusting en onderhoudskosten. De Tiger Sport 660 brengt aanzienlijke voordelen naar de markt van de middenklasse Adventure Sports-motoren en is op die manier een uitstekende eerste keuze voor rijders die op zoek zijn naar ultieme veelzijdigheid, rit na rit. Zij het voor woon-werkverkeer, dagelijkse ritjes of langere trips, de nieuwe Tiger 660 staat garant voor optimale prestaties, de beste baanligging, topkwaliteit en een uitgesproken stijl. De perfecte introductie tot de wereld van Triumph voor een hele nieuwe generatie.

Driecilinder en verkrijgbaar als A2

De eerste driecilinder in zijn categorie, en meteen de krachtigste ook. De 660 cc krachtbron van de nieuwe Tiger Sport 660 levert de prestatievoordelen die Triumphs driecilinder typeert: het koppel van een tweecilinder in de lage toeren gecombineerd met een krachtig middengebied en een ongelofelijk vermogen bovenin. Piekkoppel bedraagt 64 Nm bij 6.250 tpm en piekvermogen is 80 pk bij 10.250 tpm. Met deze cijfers is de Tiger Sport 660 de krachtigste motor in zijn klasse. Geniet van geweldige acceleratie in elke versnelling, ook met een passagier of tijdens het laveren doorheen de file. Vanaf de lage toeren tot aan de rode zone levert het motorblok de perfecte balans tussen opwindende prestaties en bruikbare kracht.

Het motorblok is volledig Euro 5-compatibel en levert weinig uitstoot met een zuinig verbruik. Via een optionele conversiekit kan het motorblok aangepast worden om te voldoen aan de vereisten voor het Europese A2-rijbewijs. De conversie kan ook weer tenietgedaan worden.

De nieuwe maatstaf voor baanligging binnen zijn categorie

 Het ontwerp van de nieuwe Tiger Sport 660 levert de dynamiek, wendbaarheid en comfortabele souplesse waar Triumph bekend om staat. Dankzij een perfect uitgekiende balans, eenvoudige controle en nauwkeurig stuurgedrag – onder andere dankzij het lichtgewicht aluminium taps toelopende stuur – zorgt de nieuwe 660 voor een vertrouwenwekkende rijervaring. Het dubbele zadel, praktisch en comfortabel, staat op een toegankelijke 835 mm hoogte en is standaard uitgerust met ergonomisch geoptimaliseerde steungrepen voor de passagier. Het zadel is ook erg smal, wat het eenvoudig maakt om te manoeuvreren aan lage snelheden en waardoor de voeten stevig aan de grond kunnen bij stilstaan.

Tiger Sport 660

De ophanging werd zorgvuldig ontwikkeld voor een sportief gevoel tijdens het solorijden en voor een zijdezachte ervaring tijdens langere ritten en tijdens het rijden met een passagier. Vooraan is de Tiger Sport 660 uitgerust met een Showa 41 mm geïnverteerde cartridge voorvork, goed voor 150 mm veerweg. Achteraan staat de Showa monoshock met dubbele veerconstante om de prestaties te optimaliseren bij sologebruik of rijden met passagier. De veerconstante van de monoshock kan ook hydraulisch ingesteld worden om de prestaties af te stemmen naargelang rijden met bagage en/of passagier.

De lichtgewicht vijfspaaks 17” wielen zijn vervaardigd uit gegoten aluminium, wat bijdraagt aan de uitzonderlijke wendbaarheid van de motorfiets. De Michelin Road 5-banden zorgen dan weer voor uitstekende grip op zowel droge als natte ondergrond. Nissin tweezuigerremklauwen zorgen voor uitstekende remkracht en grijpen op twee remschijven vooraan van 310 mm diameter, beheert door de instelbare remhendel.

Alle capaciteiten voor langeafstandsritten

Praktische bruikbaarheid en veelzijdigheid zijn essentieel voor Adventure Sports-rijders. De nieuwe Tiger Sport 660 zorgt dan ook voor uitgebreide inzetbaarheid met kwaliteiten voor zowel woon-werkverkeer en stadsritten als weekenduitjes en langere trips. De knap vormgegeven benzinetank kan 17 liter brandstof opslaan en zorgt zo voor een groot rijbereik. Het strakke, aerodynamische windscherm is instelbaar in de hoogte en kan eenvoudig met één hand bediend worden. Dat maakt het mogelijk om ook onderweg en tijdens het rijden meteen in te spelen op veranderende weersomstandigheden.

De discreet geïntegreerde steunen voor de zijpanelen accentueren de touringcapaciteiten van de nieuwe 660 en zorgen voor een naadloze, eenvoudige montage van de specifiek ontwikkelde zijkoffers, zonder daarbij afbreuk te doen aan de nette uitstraling van het koetswerk achteraan. De bagagemogelijkheden kunnen verder uitgebreid worden aan de hand van een topkoffer met een inhoud van 52 l, voldoende om twee integraalhelmen veilig in op te bergen. De kleuren van de zij- en topkoffer kunnen ook aan die van de motorfiets worden aangepast.

Toonaangevende technologie voor maximale veiligheid en controle

Triumph voorziet de nieuwe Tiger Sport 660 van toonaangevende rijtechnologie van de hoogste standaard. Om te beginnen is de Tiger Sport als eerste in zijn klasse uitgerust met een nieuw multifunctioneel instrumentenpaneel met TFT-display. Het scherm geeft de nodige informatie op een duidelijke, compacte en heldere manier weer. Het ontwerp van het display integreert ook naadloos met het optionele My Triumph connectiviteitssyteem. Dat systeem maakt stapsgewijze (turn-by-turn) navigatie mogelijk, net als GoPro-bediening en interactie met telefoon en muziek-apps. De bediening gebeurt eenvoudig via de elementen aan het stuur en de heldere weergave op het TFT-scherm maakt interactie onderweg erg gemakkelijk.

Verder beheren de twee compleet uitgewerkte rijmodi, Road en Rain, de gasrespons en tractiecontrole en zorgen zo voor optimale controle en meer vertrouwen in alle rijomstandigheden. ABS en instelbare tractiecontrole behoren tot de standaarduitrusting en verbeteren de veiligheid onderweg. Tractiecontrole kan desgewenst ook volledig uitgeschakeld worden via het instrumentenpaneel.

Een slip & assist-koppeling en optimaal afgestelde koppelingshendel verbeteren de algemene rijervaring van de Tiger Sport 660 verder en zorgen voor een lichte en moeiteloze bediening. Dat vermindert rijdersmoeheid, zeker tijdens rijden in de stad. LED-verlichting zorgt voor maximale efficiënte en duurzaamheid en is over de hele motorfiets terug te vinden: van de uitgesproken nieuwe dubbele koplampen over de automatisch uitschakelende richtingaanwijzers tot het compacte, geïntegreerde achterlicht.

Dynamisch nieuw karakter en onderscheidende stijl van de Tiger Sport 660

De nieuwe Tiger Sport 660 verenigt praktische bruikbaarheid met eigentijds avontuurlijk en sportief design. Het volledig nieuwe koetswerk zorgt voor een zelfzekere, uitgesproken houding met zuivere, vloeiende lijnen vanaf de cockpit en de dubbele koplamp tot aan de minimalistische achterzijde en het zorgvuldig vormgegeven achterlicht.

Verder accentueren andere stilistische details de kwalitatieve uitstraling van de nieuwe 660. Zo zijn er de druppelvormige spiegels, gestileerde radiator- en vorkbeschermers en de minimalistische, laag gemonteerde roestvrijstalen einddemper.

Rijders hebben keuze uit drie aantrekkelijke kleurschema’s: het eigentijds Lucerne Blue/Sapphire Black, het levendige Korosi Red/Graphite met sportieve graphics of het minimalistische Graphite/Black.

De laagste onderhoudskosten in zijn categorie

De nieuwe Tiger Sport 660 is – zeker gezien zijn specificaties en uitrusting – niet alleen competitief geprijsd, hij profiteert ook van de laagste onderhouds- en gebruikskosten in zijn categorie. Zo bedraagt het onderhoudsinterval 16.000 kilometer (of 12 maanden) en genieten rijders van twee jaar garantie met ongelimiteerde kilometers. De garantie kan bovendien ook optioneel één of twee jaar verlengd worden. Het uitgebreide testprogramma dat aan de basis ligt van Triumphs meest betrouwbare motorplatform maakt dat mogelijk.

De hoge mate van betrouwbaarheid wordt weerspiegelt door de laagste werkplaatskosten in de categorie van de Tiger Sport 660. Over een tijdspanne van drie jaar heeft de nieuwe 660 binnen zijn marktcategorie met iets meer dan acht uur de minste tijd nodig in de werkplaats. Dat is 30% kostenefficiënter ten opzichte van de concurrentie op vlak van arbeidskosten. Bovendien is de Tiger Sport 660 tegenover zijn directe concurrenten ook 17% goedkoper op vlak van onderhoudsgevoelige onderdelen.

Toegankelijke individualiteit: originele Triumph-accessoires

Een uitgebreid aanbod van meer dan 40 originele Triumph-accessoires is beschikbaar voor de nieuwe Tiger Sport 660. Zo voegen rijders nog meer praktische bruikbaarheid, technologie, comfort en bescherming toe aan hun motorfiets. Ook kunnen ze kiezen voor veelzijdige bagagemogelijkheden. Triumph ontwikkelde deze originele accessoires samen met de motorfiets zelf en ze zijn dus onderworpen aan dezelfde strikte kwaliteits- en duurzaamheidstests.

 

Behalve het eerdergenoemde My Triumph connectiviteitssysteem zijn op vlak van praktische bruikbaarheid en technologie nog andere accessoires. Zo is er de Triumph Shift Assist (het quickshift-systeem voor naadloos op- en terugschakelen), verwarmde handvatten, een USB-oplaadpunt onder het zadel, rollende richtingaanwijzers en een bandendrukmonitor. Bagageopties omvatten de geheel nieuwe, volledig geïntegreerde zijkoffers en een topkoffer met ruimte voor twee integraalhelmen. Beiden kunnen qua kleur aangepast worden naargelang het kleurschema van de motor. Rijders kunnen ook kiezen voor een lichtgewicht aluminium bagagerek en een volledig waterdichte roltas. Extra bescherming is mogelijk voor het frame, motorblok en voorvork. Voor maximale veiligheid is er een marktspecifiek alarm en tracker beschikbaar, net als een aantal motorsloten.

Alle originele accessoires genieten van dezelfde garantie als de motorfiets: twee jaar met ongelimiteerde kilometers

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Tiger Sport 660 is er in Nederland vanaf €10.299,-, in België bedraagt de vanafprijs €9.195,-. De Tiger Sport 660 wordt medio februari bij de Triumph-dealers verwacht.