De nieuwe NMAX van Yamaha zal het begrip stadsscooter radicaal gaan veranderen. Deze speciaal ontworpen sportieve stadsscooter biedt veel rijplezier en beschikt dankzij de efficiënte nieuwe 125cc-viertaktmotor over vlotte prestaties en een laag brandstofverbruik. Het dynamische uiterlijk en de rijke standaarduitrusting, zoals het standaard ABS remsysteem, tillen deze nieuwe motorscooter naar een trendy maar vooral ongekend hoog niveau.

Uniek in zijn klasse!
Dit hoogwaardige instapmodel combineert uitstekende prestaties en een uiterst laag brandstofverbruik met dynamische styling en dagelijks gebruiksgemak. De nieuw ontworpen 125cc-viertaktmotor is voorzien van variabele klepbediening (VVA) en een efficiënt brandstofinjectiesysteem. Door toepassing van het ‘Blue Core’ ontwerp van Yamaha, een geavanceerd ontwerp dat vermogensverlies vermindert, levert de compacte, vloeistofgekoelde 125cc-viertaktmotor niet alleen een hoog koppel, maar ook uitstekende prestaties. Dit betekent dat de Yamaha NMAX bij elk toerental vlot accelereert en daarnaast uiterst zuinig is. Volgens de huidige WMTC norm behoort een gemiddeld verbruik van 1 op 45 tot de mogelijkheden.

Sportief en licht chassis
De Yamaha NMAX heeft een buitengewoon sterk maar licht, hoogwaardig buizenframe dat ontworpen is voor sportieve rijeigenschappen, een stabiele wegligging en een goede wendbaarheid. Mede door de toepassing van twee schokdempers achter en een soepel verende telescopische voorvork is de berijder onder alle omstandigheden verzekerd van een comfortabele rit, óók met duopassagier.

Standaard ABS remsysteem
De Yamaha NMAX is in zijn prijsklasse de eerste motorscooter waarbij een ABS remsysteem standaard is.
Door toepassing van het ABS remsysteem is dit instapmodel dus niet alleen perfect voor een beginnende scooterrijder, maar ook voor de doorgewinterde forens.

Dynamische vormgeving
De sportieve Yamaha NMAX zet met zijn dynamische, trendy styling en prachtige afwerking de wereld van de stadsscooters op zijn kop. Opvallende kenmerken zijn onder andere het aerodynamische design met het karakteristieke ‘boomerang’ motief en de kenmerkende ‘Twin Eye’ koplamp. De lichtmetalen 13-inch velgen benadrukken het flitsende uiterlijk van de Yamaha NMAX en onderstrepen de sportieve vormgeving en de hoge mate van afwerking. Daarnaast accentueren ook de brede voor- (110/70-13) en achterband (130/70-17) de dynamische vormgeving van de Yamaha NMAX.

LED verlichting en volledig LCD instrumentenpaneel
Het dynamische gezicht van de Yamaha NMAX benadrukt zijn sportieve karakter. Bij dimlicht heeft de LED koplamp een ‘Twin Eye’ uiterlijk, en bij grootlicht gaat een derde lamp in het midden van de koplampunit branden. Aan de achterzijde bevindt zich een stijlvol LED remlicht, en met het duidelijk afleesbare LCD instrumentenpaneel is het plaatje van deze eersteklas motorscooter compleet.

Compact en toch ruim
De compacte Yamaha NMAX past zelfs op de kleinste parkeerplaats. Maar laat de kleine buitenkant je niet misleiden, de Yamaha NMAX biedt verrassend veel ruimte! De bestuurder heeft volop beenruimte en er is meer dan voldoende plaats voor de duopassagier. De getrapte buddyseat is ontworpen voor comfort en biedt een opbergruimte voor een integraalhelm of bagage.

De Yamaha NMAX, standaard voorzien van een ABS remsysteem, is vanaf eind juni 2015 leverbaar in vier kleurstellingen, te weten Midnight Black, Frozen Titanium, Power Red en Milky White. De adviesverkoop-prijs van de Yamaha NMAX is € 3.399,- (prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, exclusief leges tenaamstellen kenteken).