Phatfour, Nederlands enige fabrikant van elektrische fatbikes, introduceert de FLX: een innovatief model met een scherp oog voor detail en kwaliteit. Een kleine opsomming van zijn bijzondere features: een uitzonderlijk groot bereik, een speciale range indicator, het eigen Drive Direct System en veel fietscomfort, ook dankzij het lange zadel. Met de FLX lanceert Phatfour een nieuwe standaard op het gebied van fatbikes.

De FLX is ontworpen voor de urban avonturier die houdt van comfort én kracht. Het frame is zo ontworpen dat je een relaxte en prettige zithouding hebt, of je nou boomlang of drie turven hoog bent. Op het langwerpige zadel passen met gemak twee volwassenen, maar je kunt er natuurlijk ook in je eentje extra breeduit op plaatsnemen. Met een mogelijk bereik van wel 100 km is de FLX perfect voor langere ritten. Het display geeft zowel actueel als gemiddeld verbruik weer en heeft een speciale range indicator. Zo weet de gebruiker altijd hoeveel kilometer hij nog kan rijden, waarbij er rekening wordt gehouden met de weersomstandigheden. Phatfour ontwierp speciaal voor de FLX het Direct Drive System, waarbij de ondersteuning direct beschikbaar is zonder turboknop of gashendel. Dit zorgt voor een soepele en snelle start en maakt het rijden nog comfortabeler tot een snelheid van 25km/h. De hydraulische remmen van Shimano zorgen voor veel stopkracht.

Voor elk terrein en gebruik
Bij het ontwerpen is aan tal van details gedacht. Denk aan kabels die netjes zijn weggewerkt in het frame en een geveerde voorvork die ervoor zorgt dat je oneffenheden op de weg heel makkelijk achter je laat. Daarbij krijg je extra veel comfort door de dikste banden in het segment fatbikes, die ultiem veel grip bieden. Dankzij de mooie dagrijverlichting op de bike ben je altijd extra goed zichtbaar en kan de Phatfour rijder makkelijk herkend worden in de fatbike jungle. De fatbike is met allerlei handige accessoires af te stemmen op het gebruik. Zo is er de praktische slotbak, uniek bij Phatfour. Perfect voor het opbergen van je slot en andere spullen tijdens het fietsen.

Antidiefstal
Ook als hij stilstaat, kun je op de FLX rekenen. Hij is voorzien van een uitgebreid beveiligingssysteem, waaronder een framenummer en diverse andere onderdelen nummers in de software, als in het systeem van Phatfour is geregistreerd. Tevens zit er een antidiefstal accuslot op. “De FLX is het resultaat van jarenlang ontwerpen, testen en perfectioneren”, zegt Mels van Hoolwerff, directeur en oprichter van Phatfour. “Met dit nieuwe model verhogen we de standaard voor fatbikes en laten we zien wat er mogelijk is met innovatieve technologie en een oog voor design.”

Duurzamer gemaakt
Phatfour is zich bewust van de carbon footprint en heeft maatregelen genomen om deze te reduceren. De nieuwe fabriek heeft een dak vol zonnepanelen en de productie is zoveel mogelijk naar Nederland verhuisd. Hierdoor is het containergebruik gereduceerd tot 1/3e van de voorgaande modellen. Ook is er nagedacht over recyclebaarheid en hoe de bike goed onderhouden kan worden om de levensduur te verlengen. Phatfour streeft naar een zo klein mogelijke impact op het milieu en maakt zich hard voor duurzaamheid.

Drie kleuren
De FLX is nu te bestellen bij alle Phatfour-dealers en is vanaf april leverbaar in drie kleuren: opvallend geel, stoer legergroen en zwart. De adviesprijs is € 2989,-

www.phatfour.com