Castrol en de Piaggio Group hebben een meerjarige mondiale overeenkomst getekend voor de levering van smeermiddelen voor de gemotoriseerde tweewielers van de merken Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Derbi en Gilera van de Italiaanse groep.

De overeenkomst betreft de exclusieve levering van de eerste motorolie voor de tweewielers van Piaggio Group die over de hele wereld worden vervaardigd en voor de commerciële voertuigen die in Italië worden geproduceerd. Ook gaat Castrol industriële en aandrijving producten leveren.

De door Piaggio Group aanbevolen producten, Castrol POWER1 5W-40 en Castrol POWER1 10W-40, zijn daarna op de belangrijkste wereldmarkten ook voor service en onderhoud verkrijgbaar, en worden bovendien gedistribueerd via Piaggio‘s multibrandshop Motoplex in Europa en in de regio Azië/Stille Oceaan.

Het besluit om Castrol te kiezen als leverancier van Piaggio Group volgde op een streng testproces met onder meer uitgebreide praktijkproeven, dat de prestaties van Castrol POWER1-olie in termen van motorefficiëntie en duurzaamheid aantoonde.

De merken Piaggio en Castrol hebben een aantal punten gemeen: beide merken bestaan al meer dan 100 jaar en beide worden erkend als pionier op hun respectievelijke terreinen. Bovendien hebben beide een geweldige staat van dienst als het om overwinningen in de racewereld gaat: de merken van Piaggio Group wonnen gezamenlijk 104 wereldtitels en Castrol was leverancier en partner bij 21 wereld snelheidsrecords op het land.

www.piaggio.nl

www.piaggio.be