Polini breidt haar assortiment koppelingen uit voor de Vespa 50, Special, 125 ETR3, Primavera PK 50/125 small frame.

Polini koppeling

Specifiek gaat het om twee koppelingen:

  • 4-disc koppeling met golf veer – FOR RACE
  • 4-disc koppeling met golf veer – EVOLUTION

Beide modellen onderscheiden zich door de gloednieuwe wave veer.

Deze veer, dankzij de honingraat structuur, zorgt voor een perfecte vlakheid van stuwkracht van de koppeling en het kan belastingen dragen tot 200kg. De Polini wave veer is standaard ingesteld door de fabriek op 80kg, dat kan worden gewijzigd dankzij de verschillende shims die worden meegeleverd. De veer is perfect geplaatst in de koppelingsnaaf vooraf geregeld met een juiste centrering van de behuizing.

De koppelingsnaaf en de drukplaten zijn gemaakt van bewerkt nitride staal.

Het materiaal dat voor de productie van de koppelingsplaten wordt gebruikt, laat een sterk verhoogde wrijvingscoëfficiënt toe, waardoor de weerstand onder belasting toeneemt.

De FOR RACE koppeling is gemaakt van 4 stalen schijven met kurk frictiemateriaal (1,9mm dik) en 3 stalen schijven (1mm dik) en de montage ervan wordt aanbevolen op originele motoren of met max. 15pk.

De EVOLUTION koppeling is gemaakt van 4 stalen schijven met gesinterde frictiemateriaal met hoge prestaties (1,9mm dik) en 3 stalen schijven (1mm dik) en de montage wordt aanbevolen op getunede motoren met meer dan 15pk.

Polini koppeling

POLINI CLUTCH KIT met WAVE SPRING:

  • Item 230.0502 Voor Race: €99,- + BTW
  • Item 230.0503 EVOLUTION: €149,- + BTW

www.polini.com