Quadro heeft de Autosalon van Genève gekozen om de productieversie van de eQooder, aan het publiek voor te stellen.

Zoals al werd verwacht, zal het Californische Zero Motorcycles de elektrische aandrijflijn leveren. De fabrikant claimt niet alleen dat de aandrijflijn efficiënt zal zijn, maar ook krachtig en sportief, met inachtneming van de veiligheidsnormen die de vier wielen garanderen. Met de EQooder wil Quadro de angsten van gebruikers over elektrische voertuigen wegnemen, gekoppeld aan een grotere actieradius, extra snelheid en een goede prijs”, aldus Paolo Gagliardo CEO van Quadro Vehicles.

Duiken we in de technische details dan zien dat het voertuig is uitgerust met een borstelloze elektromotor met een piekvermogen van 61pk (45kW) en een nominaal vermogen van 28pk (21kW). Het koppel ligt op 110Nm en dat is drie keer zoveel als dat van de Qooder met 400cc motor. De motor is gekoppeld aan een mechanisch differentieel speciaal ontworpen voor de eQooder. Het nieuwe voertuig is voorzien van de Dual Rear Traction, dat een perfecte tractie en veiligheid op elk wegdek garandeert. De actieradius wordt geschat op meer dan 150 km en de twee modulaire batterijen kunnen in minder dan 6 uur worden opgeladen.

De eQooder wordt in eerste instantie geproduceerd in Europa en Azië. De verwachting is dat we de eerste modellen eind dit jaar op de weg zullen vinden. Alvast een eQooder bestellen? Dat kan op shop.quadrovehicles.com, je dient dan wel alvast een borg te betalen van €5.000,-

www.quadrovehicles.com