Burgman 400

door


Auteur: Scooterman400
Geplaatst op: 19 april 2017
Bouwjaar: 2000
KM-stand: 15500
Views: 3023
Waardering:
- Motor
- Wegligging
- Gebruiksgemak
- Looks
- Totaal

Mijn Burgman helemaal up to date.
Ik was op zoek naar een scooter die mij het comfort van een fauteuil zou geven.
Ik hoefde niet lang te zoeken. Bij een Suzuki-dealer zag ik een mooie Burgman400 staan.
Proefrit gemaakt en was meteen verkocht. Wat rijdt ie lekker soepel !! Veel trekkracht en ligt als een blok op de weg.
De Suzuki is van het bouwjaar 2000 en heeft slechts 12.000 km op de teller.
Gebruikssporen zijn niet te ontdekken. Geen schrammetje.
Een scooter in showroomstaat.
Gekocht met 1 jaar garantie en complete beurt.

Ik heb mijn Burgman nog wat luxer gemaakt: Ik heb het standaard lage windscherm bij de aankoop al laten vervangen voor het grootste windscherm met de bekende oortjes. ( bijna niet meer verkrijgbaar) Nu zit ik helemaal uit de wind. Ik heb de bekende BRAKEAWAY cruise-control gemonteerd. Dit is de meest veilige cruise-control die er is en alleen in USA te koop. Prettig wanneer je lange tijd dezelfde snelheid rijdt. Een veilige cruisecontrol die zich bij plotseling remmen automatisch uitschakelt.
De bluetooth voor zowel mijn gsm als de navigatie is geweldig. Onderweg luisteren naar je favoriete zender is een leuke optie. Verder heb ik nog handkappen gemonteerd. Hierop heb ik extra led knipperlichten aangebracht. De handverwarming maakt het dan nog completer en is een onmisbare optie. Ook heb ik gelijk maar een iridium-bougie gemonteerd. Hoge kwaliteit bougie die heel lang meegaat, een betere ontsteking en daardoor betere ontbranding geeft. Alarmverlichting, Waterdichte 12V-aansluiting ( acculading) digitale spanningscontrole accu en dynamo, digitale toerenteller, USB-aansluiting, controlelampen voor dimlicht en stadslicht behoren nu tot de standaarduitrusting.
Een alarminstallatie met startonderbreker mag natuurlijk niet ontbreken.
Als laatste heb ik de rugsteun verhoogd, zodat deze nu een goede steun geeft.

En zo maak ik mijn Burgman steeds completer, voorzien van alle gemakken.
Omdat mijn Burgman nu van vele extra opties is voorzien, durf ik hem wel “Exclusive” te noemen en heb door een vriend mooie 3d stickers laten maken die het plaatje nu compleet maken.
Ik ben er erg tevreden met deze “bijna nieuwe”comfortabele scooter die ondanks zijn leeftijd (inmiddels dus 17 jaar ) voldoet aan mijn wensen en naast het nieuwste model Burgman400 van 2016/2017 niet zal misstaan.