PIAGGIO ZIP 2T

door


Auteur: Jan
Geplaatst op: 11 februari 2010
Bouwjaar: 2009
KM-stand: 4.500
Views: 16331
Waardering:
- Motor
- Wegligging
- Gebruiksgemak
- Looks
- Totaal

Je van het wat prijs/kwaliteitsverhouding betreft. Betere kwaliteit krijg je niet voor dit geld.

De scooter ligt ontzettend goed op de weg en leent zich uitstekend voor snelle bochten en het nodige gooi- en smijtwerk. Jammer genoeg maakt de uitlaat naar mijn mening te veel lawaai en zijn er irritante trillingen bij bepaalde snelheden/toerentallen te merken in de motor/transmissie. Een missertje dus! De remmen zijn vrij goed, met name de voorrem (schijf).

Een vrij forse integraalhelm past precies in de bergruimte, want dankzij het ronduit geniale in hoogte verstelbare zadel kun je de bergruimte wat groter maken.

Het verbruik ligt exact op 1/30 en zakt bij achterlijk weggedrag bij vrieskou terug naar maarliefst 1/23, en dat vind ik niet kunnen. Ook niet voor een tweetakt, en al helemaal niet omdat ik er niets aan heb veranderd behalve het verwijderen van de varioring, hetgeen de scooter alleen maar zuiniger behoort te maken.

Van roest is ondanks de enorme pekel-ellende deze winter nog weinig te zien, behalve op de uitlaat. Maar dat is ook geen verrassing want dat gebeurt sowieso wel met deze pekelwegen. Een beetje vet zo nu en dan doet wonderen.

Verder zie je zo nu en dan wat vocht bij de kilometerteller tegen het glas, maar daar valt niets aan te doen. Het ding kost immers slechts €1200,00 laten we wel wezen.

Dus als je een scooter wilt kopen welke niet veel kost maar wel betrouwbaar is en uit fatsoenlijke materialen is vervaardigd, is dit een absolute aanrader. Laat de Chinese ellende links staan en koopt iets fatsoenlijks. Nu wordt deze scooter ook in China gefabriceerd, maar wel door een gerenommeerd fatsoenlijk merk met kwaliteitscontroles, zoals het hoort dus.