Na de introductie van de nieuwe Meteor is het tijd voor de vernieuwde Himalayan. De Royal Enfield Himalayan zal leverbaar worden in vier nieuwe kenmerkende, op het terrein geïnspireerde kleurstellingen, samen met een reeks extra modelupgrades.

De veelzijdige adventure-touring motorfiets zal leverbaar worden in New Granite Black, Mirage Silver, Pine Green en in Lake Blue. De nieuwe Euro5 Himalayan is net als de Meteor uitgerust met de Royal Enfield Tripper, het navigatiesysteem voor stapsgewijze navigatie in realtime, gebouwd met het Google Maps-platform en via de Royal Enfield App gekoppeld aan de smartphone van de rijder.

Himalayan Euro5

Verlengde garantie

Andere features zijn: uitschakelbaar ABS op het achterwiel, waarschuwingsverlichting, een verbeterd zadel, aangepaste bagagedrager en een aangepast subframe aan de voorzijde zodat de algehele zitpositie beter geworden is. Naast nog een aantal kleine optische veranderingen mogen we de verlenging van de garantie en de Road Side Assistance van 2 naar 3 jaar zeker niet vergeten. MotoMondo, de vertegenwoordiger van Royal Enfield voor de Benelux, wist ons te melden dat er motorisch niets gewijzigd is.

Prijzen

Prijzen van de ‘Go Anywhere’ motorfiets beginnen in België bij €5.399,- (inclusief afleveringskosten) en €6.199,- rijklaar in Nederland. De vernieuwde Euro5 Royal Enfield Himalayan zal naar verwachting vanaf eind mei leverbaar zijn.

www.royalenfield-benelux.com