Om het 120-jarig jubileum van Royal Enfield en hun erfgoed als oudste motorfietsfabrikant in productie te vieren, heeft het merk vandaag de 120-jarige jubileumedities onthuld van zijn populaire 650 Twin-motorfietsen – de Interceptor INT 650 en de Continental GT 650 op EICMA 2021. Geconceptualiseerd en ontworpen om de rijke en legendarische erfenis van Royal Enfield te laten zien, bieden de motorfietsen een unieke kans voor wereldwijde liefhebbers om een ​​stukje motorgeschiedenis te bezitten. Met een beperkte oplage van slechts 480 stuks; gedistribueerd als 120 eenheden elk voor Europa, India, Zuidoost-Azië en Amerika – 60 Continental GT 650 en 60 Interceptor INT 650 – deze motorfietsen zijn echte verzamelobjecten.

De wereldwijd succesvolle 650 Twin-motorfietsen – de Interceptor en de Continental GT – hebben enorme liefde ontvangen van motorrijders over de hele wereld en hebben daarbij ook talloze, felbegeerde wereldwijde prijzen gewonnen. Geïnspireerd door de legendarische Royal Enfield Interceptor 750 en Continental GT 250 uit de jaren 60, hebben deze motorfietsen de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld bij de wereldwijde expansie en het succes van het merk. Het belang en de relevantie van de Interceptor INT en de Continental GT 650, zowel in het glorieuze verleden als in de moderne geschiedenis van Royal Enfield, maakten ze een voor de hand liggende keuze voor de jubileumeditie.

De Interceptor 650 en Continental GT 650 voor het 120-jarig jubileum zijn ontworpen en met de hand gemaakt door de teams van het bedrijf in het VK en India. Het unieke, rijke zwart-chroom tankkleurenschema is in eigen huis ontwikkeld met behulp van Royal Enfield’s toonaangevende verchromingstechnologie in de oorspronkelijke productiefabriek van het bedrijf uit de jaren 50 in Thiruvottiyur, Chennai – India.

Als aanvulling op de zwart verchroomde tanks, zullen zowel de Continental GT 650 als de Interceptor 650 voor het eerst volledig verduisterde componenten bevatten met de motor, geluiddemper en andere elementen in een reeks zwarte kleurenschema’s. De motorfietsen zullen ook worden uitgerust met een reeks originele motoraccessoires zoals horren, motorbeschermers, hielbeschermers, touring- en stuureindspiegels, onder andere in een zwarte vermomming om het algehele ontwerp aan te vullen.
Om de bekendheid van het merk voor het met de hand afwerken te vieren, zullen de motorfietsen van het 120-jarig jubileum een ​​zeer unieke, handgemaakte, gegoten messing tankbadge hebben. Deze prachtig uitziende messing badges zijn gemaakt in samenwerking met de familie ‘Sirpi Senthil’, multi-generatie ambachtslieden uit de tempelstad Kumbakonam, Tamil Nadu, India. Vooral gespecialiseerd in het maken van de elegante koperen beeltenissen voor de meest gerespecteerde tempels in India sinds eeuwen, is dit de eerste keer dat deze ambachtslieden hebben samengewerkt met een motormerk. De motorfietsen zullen ook worden afgewerkt met de legendarische Royal Enfield handgeschilderde krijtstrepen. Om elke motorfiets nog exclusiever te maken, zal de tanktop-badge zijn eigen unieke serienummer bevatten, wat aangeeft dat het een van de 60 unieke motorfietsen is in een van de vier genoemde regio’s over de hele wereld. Bovendien zullen de motorfietsen ook een sticker op het zijpaneel sieren die een eerbetoon is aan de 120 jaar van Royal Enfield.

Siddhartha Lal, Managing Director van Eicher Motors Ltd., zei over de lancering: “Er zijn maar weinig merken die het soort erfenis en geschiedenis kunnen vieren die Royal Enfield de afgelopen eeuw heeft genoten en er was gewoon geen betere manier om deze mijlpaal te vieren dan te delen een stukje ervan met onze consumenten over de hele wereld in de vorm van de 120th Anniversary Edition 650 Twin-motorfietsen. Zowel de Interceptor als de Continental GT hebben een enorm wereldwijd succes, net als in de jaren 60, en vertegenwoordigen echt ons erfgoed van het maken van eenvoudige en plezierige motorfietsen”

De 120 Limited Edition-eenheden zullen in het eerste kwartaal van 2022 (kalenderjaar) op de Europese markt verkrijgbaar zijn. Prijzen en route naar markt worden in het nieuwe jaar gedeeld.

Over de Royal Enfield 650 Twin Motorcycles
De 650 Twins, gelanceerd in september 2018, zijn buitengewoon goed ontvangen door motorliefhebbers in Europa en over de hele wereld. De Interceptor 650 – een typische roadster, won wereldwijd verschillende prijzen, waaronder MCN’s (VK) Beste Retro Motorcycle of the Year 2019 en 2020, en werd het enige merk dat deze specifieke onderscheiding twee keer op rij won. Het was ook de bestverkochte motorfiets in naakte stijl voor kalenderjaar 2020 in het VK (volgens MCIA-gegevens van januari 2020 tot december 2020), die het middelgrote segment meer dan een jaar domineerde en Royal Enfield voortstuwde om een ​​van de snelste te worden groeiende motormerken in het land.

www.royalenfield.com