Bij alles wat RST doet staat veiligheid voorop. Waar mogelijk integreert het merk CE-rug protectoren in de kleding. Bovendien is RST het eerste Britse merk waarbij het gehéle assortiment CE-gecertificeerd is. De volgende stap voor RST is het introduceren van motorkleding die nóg betere rijdersbescherming biedt. De oplossing; airbag-technologie!

Veiligheid naar het volgende niveau brengen
RST is verheugd om de samenwerking aan te kondigen met de Airbag experts van In&motion. Samen met In&motion zal RST de airbag volledig integreren in de kleding. Dit biedt namelijk het hoogst mogelijke veiligheidsniveau. Als geen ander begrijpt RST exact wat de rijder nodig heeft als het gaat om veiligheid, uitstraling en comfort. Daarom is het bedrijf de uitdaging aangegaan om motorkleding met geïntegreerde airbags te ontwikkelen zonder dat het ten koste gaat van het comfort. RST’s doel: de airbag mooi wegwerken en tegelijkertijd een extreem hoogwaardige bescherming bieden.

Real world ready
Tijdens de ontwikkeling van het airbagprogramma is er gewerkt aan een “Road Racing” algoritme speciaal voor de Isle of Man TT rijders. Dit is gelukt dankzij de samenwerking die RST heeft met haar fabrieksrijders. Onder andere Ian Hutchinson en de TT marshalls hebben de kleding en techniek in 2019 uitgebreid getest. In&motion en RST zijn van mening dat de airbag-technologie naar een hoger plan is gebracht door deze te gebruiken in de meest veeleisende raceomgeving ter wereld.

De eerste producten met geïntegreerde RST-airbag zijn verkrijgbaar vanaf maart 2020.

Over RST
Al meer dan 30 jaar is RST gepassioneerd over het leveren van hoogwaardige motorkleding met het hoogste veiligheidsniveau. Dit heeft ertoe geleid dat RST al jaren het nr. 1 merk in het Verenigd Koninkrijk is en consequent zo goed als alle A-merken overtreft qua prestaties.

Bovendien wordt RST wereldwijd gedistribueerd naar meer dan 60 landen en heeft het een wereldwijde reputatie opgebouwd wat betreft prijs en kwaliteit. RST’s inzet voor veiligheid wordt aangetoond door haar status als Official Safety Partner van de wereldberoemde races zoals de North West 200 en Isle of Man TT. RST-producten ondergaan de ultieme test tijdens deze races.

Kennis die is opgedaan door ontelbare uren productontwikkeling en samenwerkingsverbanden met wereldtoppers zoals Ian Hutchinson (TT), Alex Lowes (WSBK) en Kenny Foray (FSBK), stelt RST in staat om veiligheid centraal te houden in haar productinnovatie.

www.bihr.eu