We schreven al eerder over de Seat Mó eScooter 125, maar via een Engelstalig persbericht komen we nu steeds meer te weten over de Spaanse e-scooter… 

Piekvermogen van 13pk!

Zoals de ‘125’ in de naam al aangeeft moet de scooter gaan concurreren met scooters in de 125cc-klasse. Hier zijn dan ook de prestaties naar, want met 7kW heeft hij bijna 10pk, terwijl het piekvermogen zelfs 13 hele pk’s moet opbrengen. Je sprint ermee naar de 50km/u in 3.9 seconden, de topsnelheid ligt op 95km/u.

Seat Mó eScooter 125

De Mó komt al in november

Accupakket

Het accupakket heeft 5,6kW en dat zou ervoor moeten zorgen dat je zo’n 137 kilometer ver komt met een volle accu. Desgewenst kan je de accu er gewoon uithalen en thuis of op het werk (op kosten van de baas…) weer opladen. Een tweede accu behoort overigens ook tot de opties.

Seat Mó eScooter 125

Het accupakket is uitneembaar

Samenwerking met Silence

De echte kenners hebben het al gezien, maar de Seat scooter leent zijn basis van de Silence S02. Dat is een scooter die we al kennen, maar wel over minder specificaties beschikt als de Mó. En dat is ook logisch, want de Silence heeft een topsnelheid van 45km/u en opereert dus ‘gewoon’ in de bromscooterklasse.

Seat Mó eScooter 125

Seat werkt samen met eveneens Spaanse Silence

In november op de markt

De Seat Mó eScooter 125 komt in november 2020 op de markt. In Spanje gaat het apparaat €6.250,- kosten. Tevens is er een financieringsdeal dat je voor 3 euro per dag de nieuwe Seat Mó kunt rijden.

www.seat.nlwww.seat.be