Het ene persbericht is nog maar net binnen en Suzuki maakt alweer de prijzen bekend van de volledig nieuwe GSX-8S en de eveneens nieuwe V-STROM 800DE. Beide Suzuki 800 modellen worden in het eerste kwartaal van 2023 verwacht. Ook maakt Suzuki de prijzen bekend van alle overige modellen.

Kenmerkende styling en rijke uitrusting voor GSX-8S

Kenmerkend voor de nieuwe GSX-8S is de agressieve mass-forward houding. Strakke, pure lijnen van de voor-en achterzijde contrasteren sterk met de gespierde massa van zijn torso. De verticaal gestapelde hexagonale LED-koplampen zijn direct herkenbaar voor Suzuki. Een designstatement van de nieuwe Suzuki GSX-8S is de korte uitlaatdemper. Dit design draagt in hoge mate bij aan het mass-forward silhouet van deze nieuwe streetfighter van Suzuki. De berijder kijkt uit op een fraai vormgegeven, multifunctionele 5-inch kleuren-TFT-display.

Tot de standaarduitrusting van de nieuwe Suzuki GSX-8S behoort een uitgebreid softwarepakket. Met Suzuki Drive Mode Selector (SDMS) is er keuze uit drie rijmodi terwijl ride-by-wire gasklepbediening voor een betrouwbare en controleerbare gasrespons zorgt. Het Suzuki Intelligent Ride System-elektronicapakket (SIRS) en het beproefde Suzuki Traction Control System (STCS) zorgen voor maximaal vertrouwen van de berijder.

Suzuki

De nieuwe 776cc paralleltwin met 270°-krukas is voorzien van het gepatenteerde Suzuki Cross Balancer mechanisme en standaard gekoppeld aan een Bi-directional (up & down) quickshifter. De krachtbron is goed voor een vermogen van 61 kW (82,9 pk) bij 8.500 toeren per minuut en een koppel van 78 Nm bij 6.800 toeren per minuut. Er is ook een variant voor A2-rijbewijshouders verkrijgbaar met 35 kW (47,5 pk).

Het hardware pakket van de GSX-8S spreekt tot de verbeelding. Het robuuste nieuwe frame is ontworpen voor een perfecte balans en comfortabele zitpositie waarbij gewichtspositionering het uitgangspunt was. Hiermee is de GSX-8S gemakkelijk te controleren en door krappe bochten te sturen. De KYB-wielophanging, 120/70 voorband en brede 180/55 achterband zorgen voor precisie, grip en controle in de meest uitdagende condities.

Prijzen GSX-8S

De prijzen voor de nieuwe Suzuki GSX-8S beginnen bij € 9.999,-. De Suzuki GSX-8S is verkrijgbaar in drie stoere kleurstellingen, te weten Pearl Cosmic Blue (QU2), Pearl Tech White (KGL) of Metallic Mat Black in combinatie met Glass Sparkle Black (QU1). De GSX-8S is verder te personaliseren met diverse originele accessoires.

V-STROM 800DE nieuwe telg in de V-Strom familie

De Suzuki V-STROM 800DE is de nieuwe aanwinst in Suzuki’s Adventure Sport-range, met toonaangevende techniek, excellente prestaties zowel on- als off-road en een zeer uitgebreide standaarduitrusting. Dit volledig nieuwe model komt tussen de V-STROM 650 en de vernieuwde V-STROM 1050 en heeft eigenschappen die aantrekkelijk zijn voor zowel ervaren als beginnende motorrijders met een A2-rijbewijs.

Suzuki

Net als de Suzuki GSX-8S is de V-STROM 800DE voorzien van de nieuwe 776cc sterke paralleltwin die gekoppeld is aan een Bi-directional (up & down) quickshifter. De nieuwe paralleltwin is gemonteerd in een stalen frame voorzien van een lichtgewicht aluminium achterbrug. Samen met een 21-inch voorwiel en 17-inch achterwiel met spaken en SHOWA instelbare vering voor en achter met lange veerwegen van 220 mm biedt dit een optimaal pakket voor elke rit op verhard of onverhard terrein.

Dankzij instelbare ABS en Traction Control met Gravel-modus is de V-STROM 800DE uitermate geschikt voor avontuur op ongebaande paden. Het ABS op het achterwiel is uit te schakelen waarmee de gewenste remcontrole op gravel en andere onverharde oppervlakken geboden wordt. Dankzij de speciale Gravel-modus (G-mode) blijft de motorfiets beheersbaar en biedt hij nog steeds de gewenste vermogensafgifte om onverharde wegen en paden met meer vertrouwen te verkennen.

Het 5-inch kleuren-TFT-display is duidelijk afleesbaar en levert real-time informatie over de status van de motor. Aan de linkerzijde van het multifunctionele dashboard is een 5-volt USB-aansluiting aangebracht voor het opladen van een navigatiesysteem of smartphone. De standaarduitrusting omvat ook LED-verlichting met zeshoekige lampen, een kenmerk van de nieuwe designtaal van Suzuki.

Prijzen V-STROM 800DE

De V-STROM 800DE is verkrijgbaar vanaf € 12.699,-. De nieuwe Adventure Sport is leverbaar in drie verschillende kleurcombinaties, Champion Yellow (YU1), Glass Mat Gray (QT7) en Glass Sparkle Black (YVB). Voor de V-STROM 800DE is een uitgebreid pallet aan accessoires leverbaar, van diverse bagageoplossingen tot styling elementen.

Prijzen overige Suzuki modellen

Voor alle overige Suzuki modellen wijzigen de consumentenprijzen per 1 januari 2023 niet. Hiermee is onder andere de V-Strom 650 leverbaar vanaf € 9.899,-, de GSX-S1000 vanaf € 14.999,- en het topmodel GSX-1300R Hayabusa vanaf
€ 22.399,-. Alle modellen, inclusief de nieuwe GSX-8S en V-STROM 800DE zijn te bekijken tijdens het preview event op 6 en 7 januari 2023 in Vianen.

Meer info kijk op SUZUKI.NL

Suzuki