In uitgave 161 van oktober 2020 hebben we twee sportieve scooters getest, de Peugeot Kisbee RS tegenover de Piaggio Zip S.

Met een budget tot 2.000 euro valt er dus eigenlijk best veel te kiezen voor de gemiddelde consument. Toch wil je net even iets anders dan de rest met een vleugje sportiviteit en kies je het liefst voor een vertrouwd A-merk. Zowel Peugeot als Piaggio hebben daar een antwoord op met de Kisbee RS en Zip S. Wij hebben deze twee naast elkaar gezet en gereden en komen tot een heldere uitslag.

De conclusie is helder

Ren je achter de hordes aan of breek je een lans door te gaan voor een Kisbee RS. We kunnen enkel proberen een ervaring te delen. Die Zip S ziet er gewoon goed uit in z’n matte kleurstelling en de after- market fabrikanten hebben catalogi vol met accessoires voor dit model. Z’n restwaarde is uitstekend en hij blijft onder de magische 2.000 euro grens. De Peugeot Kisbee heeft ons op meerdere punten verrast. Hij stuurt goed, heeft een fijne en zuinige 4-takt motor en is netjes afgewerkt. De Kisbee RS vinden we voor €1.898,- (BE €1.699,-) in de prijslijst. 90,- euro duurder dan de Zip, maar of dat het verschil gaat maken? Ondanks de roestvrijstalen reputatie van de Piaggio Zip, kiezen wij voor de Peugeot Kisbee RS.

Ben je benieuwd naar de complete test met alle ins and outs check de PDF test of bestel het volledige nummer Scooter&BikeXpress #161

Of ben je al zo overtuigd dan kan je direct naar de Peugeot website