We zijn weer een maand verder met de Horwin EK1. Een scooter die me nog steeds dagelijks weet te verrassen met simpelweg prettige rijeigenschappen.

Horwin EK1

Vorige maand reden we de scooter nog onder nagenoeg perfecte omstandigheden, inmiddels is het weerbeeld duidelijk veranderd. De temperaturen zijn gezakt en ook de tijd van droogte lijkt voorlopig weer even achter ons te liggen. Toch lijkt de Horwin zich hier niet heel veel van aan te trekken. Ook in de regen ligt de scooter nog strak op de weg en zijn het alleen de banden die op een gegeven moment logischerwijs de grip gaan verliezen.


Ondertussen is er een fabrieksupdate uitgevoerd


In de tussentijd kregen we vanuit de importeur ook te horen dat er een fabrieksupdate beschikbaar was voor onze EK1. Updates klinken over het algemeen positief, waardoor we deze natuurlijk graag wilden laten inladen. Voor de technische man van de importeur een karwei van enkele minuten, maar wel met resultaat. De scooter weet nu namelijk langer zijn topsnelheid vast te houden naarmate de accu leger begint te raken, iets wat tijdens het rijden op het fietspad misschien geen mega issue is, maar tussen de auto’s is het fijn als je weet dat je altijd minimaal 45 op de teller kunt rijden.

Zo’n fijne scooter, die ook nog eens voor lovende kritieken zorgt wat betreft het uiterlijk, het begint wel een beetje saai te worden… Want ja, ook die actieradius die tussen de 80 en 90 kilometer ligt onder omstandigheden zonder al teveel tegenwind en kou, is ook wel iets om te blijven benoemen. Zo heel veel scooters in deze prijsklasse zijn er niet die dit halen met een enkele accu, en dan heeft onze langeduurscooter er zelfs twee!


Een bijna ongebruikelijke hoge actieradius


Om te zorgen dat jullie lezers de volgende keer weer getrakteerd kunnen worden op een ‘nieuw’ geluid over de Horwin EK1, geef ik de scooter de komende twee weken mee aan Leonard. Onze vriend van de redactie heeft al vaker scooters voor ons getest en staat bekend als een echte kilometervreter. Meer over de Horwin lees je dus volgende maand, waarbij we Leonard aan het woord zullen laten!

Horwin EK1 Comfort Range (36Ah)

  • Start september 2022
  • Beginstand 1.950km
  • Huidige km stand 2.900 km
  • Actieradius 90km (onder perfecte omstandigheden)
  • Prijs Comfort Range €3.599,-
  • Prijs Standard Range €3.199,-