Langeduurtest update: Segway E125S

door

We zijn inmiddels een maand verder met de Segway E125S. Zoals we vorige maand en al vaker over de Segway schreven, blijft het een ontzettend fijne scooter om mee op pad te zijn. Zowel in de ochtend, als in de avond weer naar huis ben ik erg te spreken over de led-koplamp, die me al een paar keer heeft behoed voor een aanrijding met dan wel een fietser zonder licht of onverhoopt een dikke struik op de weg. Het goede zicht geeft direct weer een stukje rust onderweg en dat is altijd een goede zaak.

Segway E125S

 

Voorspelbaar stuurkarakter

Terug naar het rijwielgedeelte, waarin hij uitblinkt met zijn fijne voorspelbare stuurkarakter, maar ook de ruime zit krijgt punten. Het dashboard is een van de mooiere in zijn klasse en ook de bedieningsknoppen zitten op de plek waar je ze verwacht, waardoor eenieder snel zijn of haar weg zal vinden. Iets wat in de praktijk ook gebeurt, want ik kom de Segway scooters onderweg steeds vaker tegen.

Segway E125S

3.000 Watt naafmotor

De E125S wordt aangedreven door een 3.000 Watt sterke naafmotor, die gekoppeld staat aan de twee 30Ah lithium-ion accu’s die onder de treeplank liggen. Segway houdt er qua beloofde actieradius een ietwat verrassende denkwijze op na en geven voor zowel de brom- als snorversie een actieradius op van 140 kilometer. Dit is berekend met een belasting van 70 kilo in een omgevingstemperatuur van 25℃ bij een constante snelheid van 20km/u. Oftewel, een waarde die wij op onze bromversie niet gaan halen. Zeker met een temperatuur die afgelopen maand in de ochtend en ’s avonds niet ver boven het kwikpunt uitkwam, betekende dit dat we rond de 60 kilometer uitkwamen. Iets wat zeker zal gaan verbeteren naarmate de temperatuur verder gaat oplopen, maar in de praktijk nu al ruim voldoende is.

Segway E125S

 

Felle acceleratie

Iets waar de scooter uitblinkt is de felle acceleratie, maar krijgt ook direct een kanttekening mee. Collega Maurice merkte namelijk net als ik al op, dat de scooter sneller accelereert naarmate de buitentemperatuur stijgt. Moet de scooter namelijk onverhoopt een nachtje in de tuin logeren, dan is de acceleratie de volgende ochtend merkbaar minder. Volgende maand weer een nieuwe update van de Segway E125S

 

Segway E125S

  • Start november ‘21
  • Beginstand 8km
  • Huidige km stand 453km
  • Actieradius 60km
  • Prijs €3.599,-

(tekst en foto’s Raymon de Kruijff)