Ook de motorsneakers zijn inmiddels stevig ingeburgerd. Van bijna klassiek tot zeer sportief, maar veelal zijn het ook schoenen die je ook prima ‘naast’ de motor of scooter kunt dragen. Wij rijden nu al een paar maanden met de REV’IT! Delta H20 sneakers aan de voeten, is dat bevallen?

Om maar met de deur in huis te vallen: eigenlijk wel! De Delta’s zien er uit als een paar sneakers wat je niet direct linkt met een motor of scooter en dat is positief. Ze zien er namelijk uit als een set sneakers die je ook prima in je vrije tijd kunt dragen. De buitenzijde is gemaakt van versterkte denim en suède. Onze set is standaard voorzien van een set zwarte veters, maar voor wie graag wil variëren (of snel veters slijt…) wordt er ook een setje in het wit meegeleverd.

De bescherming vinden we in de neus, de zijkanten, maar ook in de hiel. Verder noteren we een waterdicht membraan, wat ervoor moet zorgen dat de voeten ook tijdens de winterse regenbuien droog blijven. Dat laatste hebben we meermaals (helaas) kunnen uittesten, maar deze test werd met succes afgerond. Ondanks de goede waterdichtheid, hoef je ook weer niet bang te zijn dat je binnen no-time met enorme ‘zweetvoeten’ rondloopt, stiekem wel fijn…

Qua pasvorm worden er ook punten uitgedeeld. Nu heb ik normaliter maat 43 en ook deze REV’IT! bleek in dezelfde maat de juiste te zijn. Persoonlijk vond ik het lusje aan de achterzijde erg handig, tijdens het aantrekken van de schoenen. De schoenlepel kon dan ook achterwege blijven.

Ons eindoordeel is dan ook dat de REV’IT! Delta H20 goed uit de bus komen. Persoonlijk vind ik ze onder elke outfit goed passen, maar de schoenen voelen ook degelijk aan. Ook na een paar honderd kilometer rijden is het een kwestie van een doekje eroverheen halen en ze zien er eigenlijk weer uit als nieuw. Ook het feit dat ze bewezen waterdicht zijn, is iets om nogmaals even te benoemen.

  • Maten 39-47
  • Certificering EN 13634

Adviesverkoopprijs €179,99