TRIBORON SMEERMIDDEL VERVANGT TWEETAKTOLIE

Het is een van de grootste ergernissen rond de tweetaktmotor: de stank en rook van de verbrande olie. Alleen is juist die aan de benzine toegevoegde tweetaktolie onmisbaar voor de smering van iedere tweetaktmotor. Ongeacht of die nu in een bromfiets, scooter, crossmotor, aggregaat, kettingzaag of buitenboordmotor gebruikt wordt. Maar opvallend genoeg is de oplossing eenvoudig en hoogst efficiënt: vervang de tweetaktolie simpelweg door een ‘’schoon’’ smeermiddel.

Dat smeermiddel is er nu. De naam is Triboron en het wordt op de markt gebracht door het Nederlandse bedrijf Future2green. Een onderneming gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor een betere luchtkwaliteit. Het baanbrekende smeermiddel Triboron is samengesteld op basis van boron. Boron heeft sterk wrijving verminderende eigenschappen en voorkomt metaal op metaal contact. Triboron vervangt geheel de tweetaktolie en wordt ook nog eens in een ‘’schrale’’ mengverhouding van 1:100 in plaats van de gebruikelijke 1:50 toegepast. Te gebruiken voor zowel mengsmering als in gescheiden smeersystemen.

Het resultaat is verbluffend: geen rook en geen typische tweetakt stank meer!  En het gebruik van Triboron brengt meer voordelen met zich mee. Minder interne wrijving, minder slijtage en minder vervuiling. Verder een reductie in uitstoot van CO, koolwaterstoffen en fijnstof (tot wel 70%) en een vermindering van het brandstofgebruik. Dankzij de krachtige antibacteriële werking van boron is de kwaliteit van de brandstof ook na een langere periode van stilstand, bijvoorbeeld na de winterstalling, nog optimaal. Voor de toepassing van Triboron is overigens geen enkele technische aanpassing van de motor nodig. Alleen vervangen van de tweetaktolie door Triboron is voldoende.

Triboron is leverbaar in  500 ml verpakking als Triboron 2-takt concentrate voor mengsmering en Triboron 2-takt injectionvoor gescheiden smeersystemen. Meer informatie: www.future2green.eu

10008105= smeermiddel Triboron concentrate 2-takt (mengsmering) 1:100 voor: 
10008106= smeermiddel Triboron injection oliepomp (gescheiden smeersystemen) voor
* Consument verkoopprijs incl. BTW is € 29,95