Elektrische Triumph TE-1 start nieuwe fase

door

Vandaag start een nieuwe fase in het elektrische TE-1 project van Triumph, met de afronding van het statische demo-prototype. Nu is het tijd voor de volgende stap in het project dat geleid wordt door Triumph: de testfase in reële omstandigheden.

Triumph TE-1

 
De unieke samenwerking tussen Triumph Motorcycles, Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd, en WMG aan de Univesiteit van Warwick, gefinancierd door het Office for Zero Emission Vehicles via Innovate UK, werd opgezet met het oog op revolutionaire ontwikkelingen in de uitwerking van elektrische motoren en het bedenken van geïntegreerde innovatieve technologiën.

Triumph TE-1

 

Fase 3 afgerond

Fase 3 van het TE-1 project is nu afgrond met de bouw van het laatste statische demo-prototype. Dat demo-prototype verenigt voor het eerst alle laatste nieuwe innovaties van alle partners die betrokken zijn bij het project:

Triumph : definitief chassis, inclusief kader, sub-frame, cockpit, panelen en wielen, aandrijfsysteem, inclusief transmissie, Gates Carbon aandrijfriem, de elektronische uitrusting, upside-down voorvork van Öhlins, unieke prototype RSU schokdempers van Öhlins, monobloc M50 Brembo-remschijven en specifieke motorsoftware van Triumph.

Williams Advanced Engineering : de nieuwste versie van het WAE batterypack met een specifieke plaatsing van de cellen voor een optimale gewichtsverdeling. Een voertuigcontrole-unit, een DCDC transformator, geïntegreerde koeling, laadpoort en stijlvolle carbon covers.

Integral Motor: nieuwste prototype van de aandrijflijn met geïntegreerde instelbare inverter en gecombineerde motor met SiC-technologie en geïntegreerde koeling.

WMG, Universiteit van Warwick : de laatste testsimulatie is afgrond en alle resultaten wijzen erop dat het project goed op schema zit om de vooropgestelde prestatie- en duurzaamheidsobjectieven te halen.In deze fase werden een aantal belangrijke mijlpalen gehaald, waaronder de testresultaten die de huidige referentiecriteria en de vooropgestelde objectieven van het UK Automotive Council voor 2025 overtreffen, wat erop wijst dat het prototype van de TE-1 een platform is met een enorm potentieel voor de verdere ontwikkeling van elektrische motorfietsen.Het bredere doel van het TE-1 project was vooral toegespitst op het ontwikkelen van het potentieel van elektrisch motorrijden en om innovatie en de geloofwaardigheid van Brits design en ontwerp in de verf te zetten, om zo het toekomstige elektrische motoraanbod van Triumph voor te bereiden.

 

Start van Fase 4

Nu het statische prototype volledig klaar is, kan de testfase in reële omstandigheden van de TE-1 van start gaan (Fase 4). In de komende 6 maanden ondergaat het prototype een uitgebreid testprogramma in het ultramoderne testcentrum van Triumph.

Triumph TE-1

 

Zomer 2022

Aan het einde van de testfase in reële omstandingheden, geschatte timing zomer 2022, zal het prototype uitgerust worden met het definitieve bodywork en kleurstelling, ter voorbereiding op een demo op circuit en een persvoorstelling. Op dat moment zullen alle resultaten van het project gepubliceerd worden, met inbegrip van de uiteindelijke specificaties, de testresultaten en alle belangrijke info en feiten over de manier waarop de TE-1 alle projectdoelstellingen haalt op het vlak van innovatie en een nieuwe maatstaf opwerpt voor de motorwereld in het algemeen, zoals bijvoorbeeld het bereik en verbruik van de batterij. Mediapartners krijgen de gelegenheid om met de projectleiders te overleggen, het prototype in actie te zien op circuit en vragen te stellen aan de testpiloten.

“Het was echt geweldig om de vooruitgang van het project TE-1 te zien tijdens de 3e fase. Het uiteindelijke prototype wordt nu onderworpen aan een aantal tests onder reële omstandigheden. Alle Triumph-werknemers die bij dit project betrokken zijn, zijn bijzonder trots dat ze deel hebben uitgemaakt van deze innovatieve Britse samenwerking. Persoonlijk ben ik bijzonder blij met de resultaten die we samen met onze partners behaald hebben en met de spannende vooruitblik op de mogelijke elektrische toekomst van de motorfiets.

Wij kijken ernaar uit om ons ambitieuze en innovatieve werk verder te zetten met het dynamische prototype van de TE-1 in deze nieuwe fase en de resultaten ervan te delen met de Triumph-fans over de hele wereld”, aldus Nick Bloor, CEO van Triumph Motorcycles.

Klik hier voor meer Triumph Motorcycles nieuws