Zoals beloofd tijdens de laatste EICMA, start Vespa in september met de productie van de Elettrica. De langverwachte elektrische versie van ‘s werelds meest beroemde en geliefde scooter wordt geproduceerd in de Pontedera-fabriek in de provincie Pisa, dezelfde als waar de Vespa in het voorjaar van 1946 voor het eerst van de band rolde.

Vanaf oktober te bestellen
De eerste Elettrica’s zijn vanaf oktober voor de speciaal hiervoor in het leven geroepen website te bestellen. Vespa’s elektrische scooter zal eind oktober geleidelijk op de markt worden gebracht. De verkoop begint in Europa en wordt vanaf begin 2019 uitgebreid naar de Verenigde Staten en Azië.
Vespa Elettrica is slechts een eerste stap voor de Piaggio Group voor meer interactie tussen haar voertuigen en haar berijders. De Elettrica is dan ook klaar om in nabije toekomst te worden uitgerust met features die nu voor de Gita robot worden ontwikkelt.

Minimaal 100 kilometer
De Vespa Elettrica wordt gelanceerd als het hedendaagse icoon van Italiaanse technologie over de hele wereld. De Vespa Elettrica is niet alleen een nieuwe elektrische scooter. Het moet een kunstwerk zijn van deze tijd, met een technologische hart die geboren is met alle goede eigenschappen die we van Vespa gewend zijn, maar wel met een milieuvriendelijker karakter. De Elettrica wordt voorzien van een 2kW sterke elektromotor met een piekvermogen van 4kW. Gecombineerd met een koppel van 200Nm moet dit gaan zorgen voor een performance die een ‘conventionele’ 50cc scooter overstijgt. Vespa belooft een actieradius van minimaal 100 kilometer, als dat nog niet genoeg is komt er ook nog een versie met een actieradius van 200 kilometer die als Elettrica X door het leven gaat.

Het merk Vespa ervaart vandaag een van de meest succesvolle momenten uit zijn geschiedenis, met meer dan anderhalf miljoen units die in het afgelopen decennium zijn verkocht. De eerste helft van 2018 sloot af met een stijging van het verkoopvolume met ongeveer 10% ten opzichte van 30 juni 2017.