{"id":31337,"date":"2021-05-28T08:58:13","date_gmt":"2021-05-28T08:58:13","guid":{"rendered":"https:\/\/sbx.tempurl.host\/espresso-veloce-koffie-voor-de-vespa-fans\/"},"modified":"2021-05-28T08:58:13","modified_gmt":"2021-05-28T08:58:13","slug":"espresso-veloce-koffie-voor-de-vespa-fans","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/scooterxpress.nl\/espresso-veloce-koffie-voor-de-vespa-fans\/","title":{"rendered":"SIP Scootershop levert koffie voor de Vespa-fans"},"content":{"rendered":"
<\/div>
Deze Espresso voor Vespa-fans is gemaakt in samenwerking met de Andechser Kaffee-R\u00f6sterei, slechts een klein stukje rijden van de SIP Scootershop.<\/em><\/p>\n
<\/p>\n
Reiner, de brandmeester van deze bonen, gebruikt alleen hoogwaardige groene ongebrande koffie, waarvan de herkomst bekend en dus transparant is – de producent\/koffieboer moet van zijn werk kunnen leven. De koffiesoorten zijn hooglandkoffies, die op meer dan 1.000 m tot 1.800 m hoogte groeien. Hoe hoger een koffiebes groeit, hoe langer hij de tijd heeft om te rijpen – dit verhoogt de kwaliteit. De koffie wordt met de hand geplukt, d.w.z. dat de boer de onrijpe bessen laat hangen.<\/p>\n
<\/p>\n
Ter vergelijking: industri\u00eble koffiesoorten groeien niet op hoogte, worden machinaal geoogst en de rest willen we niet weten… Het brandproces is een bijzonder handwerk. Langdurig branden in een kleine brandtrommel van 5 kg geeft de aroma’s de tijd om zich te ontwikkelen (daar komt de smaak vandaan) en is zo zacht dat de koffie de maag van frequente drinkers niet van streek maakt.<\/p>\n
Brandtemperaturen rond 200\u00b0 Celsius, brandtijd 15 – 18 minuten. \nIndustri\u00eble branders werken met 400 – 700\u00b0 Celsius en hebben 2 tot 3 minuten nodig…<\/p>\n