Piaggio Vespa bv is in België met de merken Piaggio, Vespa, Aprilia en Moto Guzzi al jarenlang marktleider op het gebied van gemotoriseerde tweewielers. Naast het succes van de brom- en motorscooters gaat de onderneming nog nadrukkelijker focussen op de verkoop van motorfietsen. Daarvoor breidt Piaggio Vespa bv het verkoopnetwerk in België verder uit met de benoeming van Xclusive Bike in Torhout tot officieel Moto Guzzi-dealer.

Vanuit traditioneel oogpunt waren de verkoopnetwerken voor de scooters van Vespa en Piaggio en die voor de motorfietsen van Aprilia en Moto Guzzi gescheiden. Sinds een aantal jaren focust Piaggio Vespa bv echter nadrukkelijk op het vestigen van één netwerk van gemotoriseerde tweewielers, met dealerbedrijven die meerdere merken en modellen van de Piaggio Group leveren. Onder één dak presenteren deze dealerbedrijven klanten een grote variatie aan modellen, van 25 km snorscooters en 45 km bromscooters tot aan motorscooters, motorfietsen én uiteraard de Piaggio MP3, de driewielige motorscooter die met het autorijbewijs bestuurd mag worden.

Piaggio Groep-merken onder één dak
In lijn met die ontwikkeling heeft Piaggio Vespa bv in België enkele nieuwe dealers toegevoegd aan het netwerk en de bestaande band met diverse vertrouwde dealers verder uitgebreid. Xclusive Bike in Torhout was al jarenlang officieel dealer van Piaggio, Vespa en Ape. Met de toevoeging van het legendarische motorfietsmerk Moto Guzzi is Xclusive Bike nu één van de stores in België die uitsluitend merken van de Piaggio Groep voert onder één dak.

Xclusive Bike vertrouwt op meer dan 25 jaar aan ervaring in de motorwereld en is in de regio gekend voor de professionaliteit van het team, de exclusieve projecten en de informele sfeer. Vooral op het gebied van het customizen van Ape-voertuigen – onder andere tot complete food trucks – en als leverancier van Piaggio Wi-Bikes geniet Xclusive Bike in België grote bekendheid. Het huidige bedrijf werd in 1998 opgericht en beschikt onder meer over een eigen carrosserie- en spuitafdeling. Een enorme pré voor een merk als Moto Guzzi, dat zich bij uitstek leent voor customizing, voor een geheel unieke look & feel.

Een jaar van nieuwe uitdagingen
“Moto Guzzi is een prachtige aanvulling op ons huidige gamma, én heel werkbaar om te customizen. 2019 wordt voor ons het jaar van de nieuwe uitdagingen. Naast het officiële Moto Guzzi-dealerschap en de uitbreiding van de bestaande handelszaak – naar bijna een verdubbeling – verwachten wij eind 2019 onze nieuwe showroom en werkplaats te openen,” verklaart Geert Swaenepoel, zaakvoerder van Xclusive Bike.

Vanzelfsprekend laat de nieuwe Moto Guzzi-dealer uit Torhout het verkrijgen van het officiële dealerschap niet ongemerkt passeren. Op 25 en 26 mei 2019 viert Xclusive Bike de uitbreiding met Moto Guzzi met speciale Open Deur Dagen. Voor die gelegenheid kunnen huidige klanten én nieuwe relaties uitgebreid kennismaken met het actuele modelprogramma van Moto Guzzi-motoren: variërend van de uitgebreide V7-serie en V9 Bobber & Roamer tot de splinternieuwe Moto Guzzi V85 TT enduro.

Kijk voor alle Moto Guzzi dealers op www.motoguzzi.com/be of www.motoguzzi.com/nl