Yamaha Motor Europe en Swobbee, een baanbrekende leverancier van slimme accuwissel- en oplaadinfrastructuur, kondigen een Proof of concept-samenwerking aan waarbij klanten een abonnement kunnen nemen op een Yamaha elektrische NEO’s en de accu’s van de scooter kunnen omruilen bij een van de oplaadstations van Swobbee. Dit project gaat in juli van start en wordt gehouden in de binnenstad van Berlijn, Duitsland, het epicentrum van elektrische mobiliteit in Europa. Concreet kunnen klanten met een 50 cc equivalent, AM rijbewijs, een abonnement nemen op de Swobbee’s service om maandelijks een elektrisch aangedreven Yamaha NEO’s scooter te gebruiken.

Het abonnement is inclusief onderhoud en service, verzekering en vervanging in geval van defecten. Abonnees kunnen de lege batterijen gewoon gratis omruilen voor volledig opgeladen accu’s bij de oplaadstations van Swobbee.

Door de Yamaha NEO’s accu’s te integreren in de geavanceerde laadstations van Swobbee, kunnen rijders gebruik maken van naadloze, efficiënte en veilige laadervaringen.

We zijn verheugd om samen te werken met Swobbee om de markt voor elektrische tweewielers verder te ontwikkelen. De vraag naar elektrische voertuigen en flexibele eigendomsoplossingen blijft toenemen. Swobbee en Yamaha erkennen deze behoefte en bundelen hun krachten, om te werken aan innovatieve technologieën en een meer duurzamere mobiliteit, terwijl ze klanten gemak, gemakkelijke oplaadoplossingen en verbetering van hun algehele NEO’s rijervaring bieden. Dit project met verwisselbare accu’s maakt ook deel uit van Yamaha’s langetermijnplan om in de toekomst CO2-neutraal te worden.

— Clément Villet, Land Mobility Director van Yamaha Motor Europe

Deze samenwerking met Yamaha is een belangrijke mijlpaal in onze missie om stedelijke mobiliteit betaalbaar, schoon en veilig te maken. Samen zetten we ons in voor het leveren van geavanceerde oplaadinfrastructuur die voldoet aan de veranderende behoeften van gebruikers van elektrische voertuigen.

— Thomas Duscha, CEO van Swobbee