Met de introductie van de iconische MT-09 in 2013 begon Yamaha aan een gloednieuw tijdperk in de motorwereld. Niet alleen enkele van de recentste bestsellers in Europa behoren tot het Hyper Naked segment, maar juist de filosofie van The Dark Side of Japan wordt algemeen erkend en vormt de kern van een sterk groeiende groep motorrijders. Deze filosofie symboliseert de sterke band met de oorsprong van Yamaha en vertegenwoordigt de unieke waarden van spanning en sensatie die het Japanse merk van nature heeft wat betreft uitstekende prestaties, en is een eerbetoon aan de onconventionele houding van de MT-rijders als ware Masters of Torque (MT).

Hyper Naked en de MT-serie
Met de introductie van de MT liet Yamaha duidelijk de intentie zien om een nieuw type motorfiets te creëren dat bedoeld is voor motorrijders die op zoek zijn naar een nieuwe manier om zichzelf te uiten. Dit was nog maar het begin, omdat het Hyper Naked segment zich snel ontwikkelde van 125cc tot 1.000cc. De huidige MT-serie biedt de motorrijders de mogelijkheid om mee te groeien. Modellen met hoge specificaties, zoals de sportieve SP modellen van de MT-09 en MT-10, evenals de MT-10 Tourer Edition, voldoen aan specifieke behoeften van klanten en bieden nog meer mogelijkheden. In totaal zijn er van de MT-serie de afgelopen 6 jaar meer dan 241.000 eenheden verkocht in Europa. Hyper Naked is voortdurend in ontwikkeling en dit blijkt duidelijk uit de nieuwe MT-03. Met zijn radicale en agressieve nieuwe look, nieuwe geavanceerde technologie en hogere algemene specificaties is deze motor meer MT dan ooit!

De nieuwe MT-03: Dark Lightning
Met zijn geavanceerde krachtbron, lichte rijeigenschappen en een echte Hyper Naked uitstraling is de nieuwe MT-03 volledig in lijn met het kenmerkende MT familieontwerp. Met een radicaal nieuwe look en feel en met een eersteklas tweecilindermotor en geavanceerde wielophanging voor een nauwkeurig rijgedrag en uitstekende wendbaarheid, is de nieuwe MT-03 het ultieme opstapmodel voor bestuurders die zich graag willen aansluiten bij de MT familie. Bovendien is het een van de aantrekkelijkste motorfietsen voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar hun eerste volwaardige machine.

Agressief, vooruitstrevend ontwerp
De MT-09 zette een radicale en dynamische look neer in de straten van Europa. Met zijn ‘mass forward’ design, zinderende lineaire koppelontwikkeling en uitstekende wendbaarheid was de eerste Yamaha Hyper Naked meteen een succes dat het begin van een geheel nieuwe beweging bleek te zijn. Het agressieve, vooruitstrevende ontwerp van de nieuwe MT-03 is gemaakt op basis van hetzelfde atletische DNA dat zijn broertje met de 847cc driecilinder tot een van de bestverkopende Yamaha modellen allertijden heeft gemaakt – dat versterkt zijn iconische MT uitstraling.

Dynamisch nieuw ‘mass forward’ design met een laag zwaartepunt
Alle modellen van de Yamaha MT-serie hebben een uniek ontwerp met een strakke vormgeving rondom het motorblok, voor een krachtige uitstraling die ze onderscheidt van andere modellen. Deze ‘mass forward’ look wordt op het allernieuwste model naar een nog hoger niveau getild met de nieuwe brandstoftank (14 liter inhoud) met brede rand en lichtgewicht luchtinlaten, een designtaal die de sterke familiegelijkenis accentueert.

Kenmerkende contourverlichting en LED koplamp
De 2020 MT-03 is meer MT dan ooit dankzij zijn agressieve nieuwe front met de kenmerkende contourverlichting die de motor een dierlijke uitstraling geven en het zuivere MT-DNA extra benadrukken. Hoewel de aandacht vooral gericht is op de nieuwe dubbele, schuin geplaatste contourverlichting, die de nieuwe MT-03 een dramatisch en dreigend uiterlijk geven, is de kleine, maar krachtige LED koplamp centraal en onopvallend onder de voorkuip geplaatst. De minimalistisch ontworpen koplamp zorgt voor een heldere lichtstraal en geeft het nieuwe model een unieke en charismatische uitstraling die de stoere en futuristische stijl van de motorfiets versterkt.

De slanke LED knipperlichten vullen de contourverlichting en koplamp perfect aan en zijn goed geïntegreerd in de agressieve nieuwe stijl van de MT-03.

Geavanceerde 321cc tweecilindermotor
Het hart van deze vooruitstrevende Hyper Naked is een van de meest geavanceerde krachtbronnen in deze klasse, met een gebalanceerde tweecilinderconfiguratie die een veel soepeler gevoel geeft bij lagere toerentallen dan sommige modellen met één cilinder.

De hightech tweecilinder heeft gecarboniseerde drijfstangen en lichtgewicht, hittebestendige, gesmede zuigers. Het lage zuigergewicht vermindert trillingen en verbetert de gasrespons. De volledig aluminium DiASil cilinders bieden uitstekende warmte afvoerende eigenschappen voor een lager vermogensverlies.

Nieuwe Ø 37 mm upside-down voorvork
Een van de belangrijkste technische upgrades voor 2020 is de nieuwe upside-down voorvork met hoge specificaties, die beter rijgedrag levert tijdens het remmen, accelereren en bochtenwerk. Hierdoor is de nieuwe MT-03 een van de sterkste en spannendste krachtpatsers in de A2 klasse. De nieuwe goudkleurige upside-down voorvork, met Ø 37 mm binnenbuizen, zorgt in combinatie met de agressieve nieuwe voorkuip en de dubbele contourverlichting dat deze hoogwaardige lichtgewicht machine het charisma heeft van een MT met veel grotere capaciteit.

Lange swingarm met nieuwe veerinstellingen
Yamaha introduceerde voor het eerst het concept van de verlengde swingarm op de YZF-R1 Supersport machines. Dezelfde technologie wordt nu gebruikt op de nieuwe MT-03. De 573 mm lange swingarm, die dichter bij het midden van de machine draait, vermindert de afwijking in de hoek van de motorfiets ten opzichte van het wegoppervlak. Dat zorgt voor een hoge mate van beheersbaarheid tijdens het remmen, bochtenwerk en accelereren. En de verbeterde veerinstellingen van de schokdemper en de stuggere achterveer verfijnen de algehele rijeigenschappen van de motorfiets nog verder.

Licht en compact diamantvormig frame
Het lichtgewicht, diamantvormige stalen frame van de MT-03 is ontworpen voor een optimale stijfheidsbalans, die bijdraagt aan het wendbare rijgedrag en het lichte gevoel van de motorfiets. Door de motor als dragend element te monteren, kunnen de ontwerpers van Yamaha het chassisgewicht tot een minimum beperken en dankzij de montage van de nieuwe upside-down Ø 37 mm voorvork, evenals de verbeterde achterwielophanging, is de nieuwe MT-03 gebouwd voor enerverend en sportief rijgedrag.

Ergonomische zitpositie
Dankzij de nieuwe brandstoftank met een brede rand en het gewijzigde kuipwerk waren de ontwerpers van Yamaha in staat om de optimale rijpositie te bereiken, waardoor MT-03 rijders onder verschillende omstandigheden optimaal comfort en controle ervaren. Door het slanke middengedeelte kan de rijder het lichaam dichter bij de motorfiets brengen. De lage zadelhoogte, het hoger gemonteerde stuur en het compacte frame garanderen een natuurlijke en ergonomische rijpositie die de rijder een speciaal gevoel van eenheid met de machine geeft.

Nieuw, duidelijk afleesbaar LCD instrumentenpaneel
De nieuwe MT-03 profiteert ook van nieuwe hightech instrumenten die een gevoel van kwaliteit uitstralen. En dat is kenmerkend voor deze lichte Hyper Naked. Het ultramoderne, duidelijk afleesbare LCD instrumentenpaneel toont alle gegevens in het zwart op een witte achtergrond. Tevens is dit nieuwe, aantrekkelijke multifunctionele LCD instrumentenpaneel ook gemakkelijker te bedienen.

Kenmerkende MT familielook en hoogwaardige afwerking
De MT-03 heeft met zijn indrukwekkende nieuwe uiterlijk, het nieuw ontworpen ‘mass forward’ kuipwerk en de nieuwe upside-down Ø 37 mm voorvork de uitstraling van Yamaha’s MT modellen met grotere capaciteit. Van het agressieve nieuwe front met de dubbele contourverlichting tot het LCD instrumentenpaneel, LED knipperlichten en de krachtige LED koplamp: deze dynamische lichtgewicht is eersteklas uitgerust en heeft geavanceerde Yamaha technologie. Dat maakt het tot een van de meest geavanceerde modellen in de belangrijke rijbewijscategorie A2.

Hoofdkenmerken van de nieuwe MT-03
Agressief, vooruitstrevend MT ontwerp
Dubbele, schuine contourverlichting en LED koplamp
Geavanceerde 321cc tweecilindermotor
Nieuwe Ø 37 mm upside-down voorvork
Lange swingarm met nieuwe veerinstellingen
Lichtgewicht diamantvormig frame
Ergonomische zitpositie
Hoogwaardige uitstraling van een grote motorfiets
Nieuw, duidelijk afleesbaar LCD instrumentenpaneel
Nieuwe LED knipperlichten

De nieuwe MT-03 zal vanaf december 2019 beschikbaar zijn via de officiële Yamaha-dealers. Neem voor meer informatie over de adviesverkoopprijs contact op met de Yamaha persvoorlichter in uw land.

De nieuwe MT-03 is verkrijgbaar in Ice Fluo, Icon Blue en Midnight Black

www.yamaha-motor.nlwww.yamaha-motor.be